Dollarkoers.nl

Zijn cryptomunten illegaal in bepaalde landen?

Van de 2018 hyper Bitcoin en Ethereum naar Dogecoin/Shiba Inu tot de NFT-hype die de hele wereld in zijn greep hield. Cryptocurrency is de afgelopen jaren vaak in het nieuws geweest. De reis was niet gemakkelijk en de toekomst ziet er niet minder onzeker uit voor de crypto-industrie.  Hoewel het afgelopen jaar El Salvador het eerste land werd dat Bitcoin legaliseerde, zijn veel landen nog steeds sceptisch ten opzichte van cryptocurrency. En dat terwijl sommige landen de cryptocurrencies een aantal beperkingen hebben opgelegd of zelfs in zijn geheel hebben verboden. Benieuwd waar crypto nog illegaal is? Lees onze blog hieronder.

China

China heeft cryptocurrencies volledig verboden. China’s centrale bank had in september 2021 aangekondigd dat alle transacties van cryptocurrencies illegaal en ronduit verboden werden, waardoor digitale tokens zoals Bitcoin effectief verboden blijven.

Chinese functionarissen hadden eerder ook herhaaldelijk waarschuwingen afgegeven aan crypto fabrikanten. Hiermee riepen ze hun burgers op om weg te blijven van de digitale activa-markt. China heeft hard opgetreden tegen het minen van crypto’s en tegen valutahandel in China en daarbuiten.

Alle acties die zijn ondernomen om cryptocurrency naar beneden te trekken, worden gezien als pogingen van de Chinese autoriteiten om hun eigen e-currency naar de beurs te brengen. Zelfs de hoofdbank in China wil als één van ’s werelds eerste grote centrale banken een eigen digitale munt lanceren, om zo de transacties van haar bevolking nauwlettend in de gaten te houden.

Rusland

Hoewel Rusland cryptocurrency nog niet ronduit heeft verboden, is het wel van plan om dat binnenkort te doen. De afgelopen jaren waren bewogen jaren voor Rusland. De centrale bank van het land had digitale valuta’s in 2020 een wettelijke status gegeven, maar verbood het gebruik ervan als betaalmiddel. In juli 2020 werd voor het eerst in Rusland de cryptocurrency als belastingbezit aangemerkt.

Rusland heeft ook een wet die in januari 2021 in werking is getreden. Deze wet verbiedt Russische ambtenaren om crypto-activa te bezitten. Zelfs de Russische president Vladimir Poetin heeft cryptocurrency herhaaldelijk in verband gebracht met criminele activiteiten en opgeroepen tot meer aandacht voor met name cryptotransacties die landsgrenzen overschrijden.

Onlangs, in december 2021, wilde de centrale bank van Rusland naar verluidt cryptocurrency-investeringen verbieden. Na een jarenlange scepsis van de financiële autoriteit ten aanzien van Bitcoin en andere digitale tokens, escaleerde het vervolgens. Wanneer het verbod van kracht wordt, zal het naar verwachting toekomstige transacties in crypto’s verhinderen, maar huidige houders niet dwingen hun portefeuilles af te stoten.

Afrikaanse landen

In november 2017 verbood Marokko de handel in crypto’s. De regering verbood expliciet alle bekende cryptocurrencies. De valutaregulator van het land, Ofice des Changes, die werkt als een divisie van het ministerie van Financiën, gaf een verklaring uit waarin stond dat transacties via virtuele valuta zullen resulteren in straffen en boetes.

In februari 2021 kondigde Nigeria aan een crypto-verbod in te stellen. Hoewel Nigeria nog geen wet heeft die cryptocurrency regelt, had de Centrale Bank van Nigeria in februari 2021 een verklaring vrijgegeven die een verbod leek te zijn op het gebruik van Bitcoin, evenals andere digitale activa in het land.Gelukkig kunnen we in Europa nog steeds gebruik maken van verschillende handelsplatformen om Dogecoin cryptomunt kopen of kopen muntgeld Cardano. Maar ook hier beginnen overheden steeds meer wetgeving te creëren om crypto handel tegen te gaan.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *