Dollarkoers.nl

Indische Roepie wisselkoers - EUR naar INR omrekenen

Currency Converter EUR/INR: ma, 20 mei.

Valutakoers EUR/INR

Wisselkoersen Indische Roepie

Euro omwisselen naar Indische Roepie

Ga jij binnenkort naar India? Houd dan de koers van de Indische Roepie goed in de gaten! De munt van India is namelijk Indische Roepie. De koers EUR/INR geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Indische Roepie (INR). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/INR op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/INR. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Indische Roepie

De Indische Roepie, de officiële munteenheid van India, vindt zijn oorsprong in de 6e eeuw voor Christus. Oorspronkelijk werden zilveren munten gebruikt, maar pas in de 16e eeuw introduceerde de Mughal-keizer Akbar de eerste papieren Roepie.

De Britse overheersing in de 19e eeuw bracht de introductie van de Brits-Indische Roepie met zich mee. Na de onafhankelijkheid in 1947 ontstond de moderne Indiase Roepie. Sindsdien heeft het een gestage ontwikkeling doorgemaakt, met verschillende herzieningen en moderniseringen. Vandaag de dag is de Indiase Roepie een stabiele valuta, die een cruciale rol speelt in de snel groeiende economie van India.

Andere wisselkoersen

Indische Roepie naar Euro - INR kopen

Wanneer je Indische Roepies wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Indische Roepies. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in India over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de INR naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Indische Roepie

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van India is de Indische Roepie (INR). Betalen in India doe je dan ook met Indische Roepies. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor INR bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Indische Roepies verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in India zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele INR/EUR koers is.

De koers Indische Roepie ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De INR naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar India, even naar de wisselkoers van de Indische Roepie te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Indische Roepies omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting INR naar EUR of EUR naar INR. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Indische Roepie.