Dollarkoers.nl

Philipijnse Peso wisselkoers - EUR naar PHP omrekenen

Currency Converter EUR/PHP: di, 23 apr.

Valutakoers EUR/PHP

 

Wisselkoersen Philipijnse Peso

Euro omwisselen naar Philipijnse Peso

Ga jij binnenkort naar Philipijnen? Houd dan de koers van de Philipijnse Peso goed in de gaten! De munt van Philipijnen is namelijk Philipijnse Peso. De koers EUR/PHP geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Philipijnse Peso (PHP). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/PHP op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/PHP. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Philipijnse Peso

De Filipijnse Peso heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de koloniale periode in de Filipijnen. In 1852 introduceerde de Spaanse overheerser, tijdens hun kolonisatie van de archipel, de eerste officiële munteenheid genaamd de “Peso Fuerte.” Na de Spaans-Amerikaanse Oorlog in 1898 kwamen de Filipijnen onder Amerikaanse heerschappij, wat leidde tot een overgang naar de Filipijnse Peso in 1903.

Tijdens de Japanse bezetting in de Tweede Wereldoorlog werd de Peso vervangen door de Japanse peso. Na de oorlog werd de Filipijnse munteenheid hersteld, en in 1967 werd het decimale stelsel ingevoerd.

In de moderne tijd is de Filipijnse Peso (PHP) de officiële valuta van de Filipijnen. Het heeft verschillende uitdagingen doorstaan, waaronder inflatie en schommelingen op de internationale valutamarkt. De Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP), de centrale bank van de Filipijnen, speelt een cruciale rol in het beheer van de Peso en het handhaven van de economische stabiliteit. De Filipijnse Peso blijft een essentieel onderdeel van het economische landschap van de archipel en speelt een cruciale rol in het dagelijks financieel verkeer.

Andere wisselkoersen

Philipijnse Peso naar Euro - PHP kopen

Wanneer je Philipijnse Peso wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Philipijnse Peso. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in Philipijnen over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de PHP naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Philipijnse Peso

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Philipijnen is de Philipijnse Peso (PHP). Betalen in Philipijnen doe je dan ook met Philipijnse Peso. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor PHP bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Philipijnse Peso verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Philipijnen zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele PHP/EUR koers is.

De koers Philipijnse Peso ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De PHP naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar Philipijnse Peso, even naar de wisselkoers van de Philipijnse Peso te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Philipijnse Peso omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting PHP naar EUR of EUR naar PHP. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Philipijnse Peso.