Dollarkoers.nl

Kroatische Kuna wisselkoers - EUR naar HRK omrekenen

Currency Converter EUR/HRK: ma, 20 mei.

Valutakoers EUR/HRK

 

Wisselkoersen Kroatische Kuna

 

Euro omwisselen naar Kroatische Kuna

Ga jij binnenkort naar Kroatië? Houd dan de koers van de Kroatische Kuna goed in de gaten! De munt van Kroatië is namelijk Kroatische Kuna. De koers EUR/HRK geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Kroatische Kuna (HRK). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/HRK op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/HRK. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Kroatische Kuna

De Kroatische Kuna, de officiële munteenheid van Kroatië, zag het levenslicht in 1994 als reactie op politieke en economische veranderingen na de onafhankelijkheid van het land in 1991. Voorafgaand aan de invoering van de Kuna gebruikte Kroatië de Joegoslavische dinar. De naam “Kuna” verwijst naar de dierentuin inheems in de regio en is symbolisch voor de nationale trots en identiteit.

De invoering van de Kuna was een belangrijke stap in het stabiliseren van de economie en het bevorderen van onafhankelijkheid. Sindsdien heeft de munteenheid een aanzienlijke ontwikkeling doorgemaakt. Kroatië heeft sinds 2013 het lidmaatschap van de Europese Unie, maar de euro is nog niet ingevoerd als officiële munteenheid. De Kuna heeft echter stabiliteit laten zien en heeft een rol gespeeld bij het bevorderen van economische groei.

Met zijn kleurrijke geschiedenis en betekenisvolle naam is de Kroatische Kuna niet alleen een financieel instrument maar ook een symbool van nationale trots en onafhankelijkheid voor het Kroatische volk.

 
 
 
 

Andere wisselkoersen

Kroatische Kuna naar Euro - HRK kopen

Wanneer je Kroatische Kuna’s wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Kroatische Kuna’s. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in Kroatië over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de HRK naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Kroatische Kuna

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Kroatië is de Kroatische Kuna (HRK). Betalen in Kroatië doe je dan ook met Kroatische Kuna’s. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor HRK bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Kroatische Kuna’s verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Kroatië zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele HRK/EUR koers is.

De koers Kroatische Kuna ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De HRK naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar Kroatië, even naar de wisselkoers van de Kroatische Kuna te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Kroatische Kuna’s omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting HRK naar EUR of EUR naar HRK. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Kroatische Kuna.