Dollarkoers.nl

Zuid-Afrikaanse Rand wisselkoers - EUR naar ZAR omrekenen

Currency Converter EUR/ZAR: vr, 19 jul.

Valutakoers EUR/ZAR

 

Wisselkoersen Zuid-Afrikaanse Rand

 

Euro omwisselen naar Zuid-Afrikaanse Rand

Ga jij binnenkort naar Zuid-Afrika? Houd dan de koers van de Zuid-Afrikaanse Rand goed in de gaten! De munt van Zuid-Afrika is namelijk Zuid-Afrikaanse Rand. De koers EUR/ZAR geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/ZAR op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/ZAR. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Zuid-Afrikaanse Rand

De Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR) vindt zijn oorsprong in de oprichting van de Unie van Zuid-Afrika in 1910, toen het land formeel een Britse dominion werd. De Zuid-Afrikaanse Pond werd oorspronkelijk als valuta gebruikt, maar in 1961, toen Zuid-Afrika een republiek werd, verving de Zuid-Afrikaanse Rand de pond als de officiële munteenheid. De naam “Rand” verwijst naar de goudmijnbouw, aangezien het een afkorting is van het Witwatersrand-gebied, een belangrijk goudproducerend gebied.

In de jaren dat apartheid Zuid-Afrika domineerde, was de Rand onderhevig aan internationale sancties, wat leidde tot schommelingen in de waarde ervan. Na de afschaffing van de apartheid in de vroege jaren ’90 is Zuid-Afrika begonnen aan een economisch en politiek herstel. De ZAR is sindsdien relatief stabiel gebleven, ondersteund door diverse economische sectoren, waaronder mijnbouw, landbouw en dienstverlening.

Tegenwoordig blijft de Zuid-Afrikaanse Rand een belangrijke valuta op het Afrikaanse continent. Het is ook een van de meest verhandelde valuta’s in opkomende markten. De Reserve Bank of South Africa beheert het monetair beleid om prijsstabiliteit en economische groei te bevorderen, waardoor de Rand een essentieel onderdeel is van de nationale economie.

Andere wisselkoersen

Zuid-Afrikaanse Rand naar Euro - ZAR kopen

Wanneer je Zuid-Afrikaanse Rand’s wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Zuid-Afrikaanse Rand‘s. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in Zuid-Afrika over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de ZAR naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Zuid-Afrikaanse Rand

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Zuid-Afrika is de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR). Betalen in Zuid-Afrika doe je dan ook met Zuid-Afrikaanse Rand’s. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor ZAR bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Zuid-Afrikaanse Rand’s verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Zuid-Afrika zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele ZAR/EUR koers is.

De koers Zuid-Afrikaanse Rand ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De ZAR naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar Zuid-Afrika, even naar de wisselkoers van de Zuid-Afrikaanse Rand te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Zuid-Afrikaanse Rand’s omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting ZAR naar EUR of EUR naar ZAR. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Zuid-Afrikaanse Rand.