Dollarkoers.nl

Britse pond wisselkoers - EUR naar GBP omrekenen

Currency Converter EUR/GBP: do, 13 jun.

Valutakoers EUR/GBP

Wisselkoersen Britse pond

Euro omwisselen naar Britse pond

Ga jij binnenkort naar Engeland? Houd dan de koers van de Britse pond goed in de gaten! De munt van Engeland is namelijk Britse pond. De koers EUR/GBP geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Britse pond (GBP). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/GBP op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/GBP. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Britse pond

De Britse pond, symbool £, is de officiële valuta van het Verenigd Koninkrijk. Haar oorsprong gaat terug tot de 8e eeuw, toen zilveren penningen werden geslagen. De term “pond” ontstond in de 9e eeuw, afgeleid van het Latijnse woord “pondus” (gewicht).

De moderne pond zoals we die nu kennen, werd in 1694 geïntroduceerd met de oprichting van de Bank of England. Sindsdien heeft het diverse transformaties ondergaan, waaronder de overgang naar een decimaal stelsel in 1971. Ondanks economische uitdagingen en de Brexit blijft de Britse pond een belangrijk kenmerk van de Britse economie en wereldhandel.

Andere wisselkoersen

Britse pond naar Euro - GBP kopen

Wanneer je Britse pond wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Britse pond. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in Engeland over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de GBP naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Britse pond

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Engeland is de Britse pond (GBP). Betalen in Engeland doe je dan ook met Britse pond. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor GBP bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Britse pond verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Engeland zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele GBP/EUR koers is.

De koers Britse pond ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De GBP naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar Engeland, even naar de wisselkoers van de Britse pond te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Britse pond omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting GBP naar EUR of EUR naar GBP. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Britse pond.