Dollarkoers.nl

Wisselkoers Britse pond naar Euro | GBP naar EUR omrekenen

Voor het omrekenen van de Britse pond (GBP) naar de euro (EUR), of andersom van euro (EUR) naar pond (GBP) is het altijd belangrijk om te weten wat de huidige wisselkoers is van vandaag. De koers pond/euro geeft de verhouding tussen de Britse Pond (GBP) en de Euro (EUR) aan.

Op Dollarkoers.nl kun je altijd de actuele koers Britse pond –  euro berekenen. De waarde van de pond en euro schommelt namelijk dagelijks. In de converter tool hieronder kun je het aantal euros invullen en laten omrekenen naar ponden. Andersom kan natuurlijk ook. We geven je ieder geval altijd de actueelste Engelse wisselkoers.

LET OP:  Bij het omzetten van twee valuta’s tussen bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van Engelse ponden of euros kost dus geld.

Currency Converter GBP/EUR: vr, 29 sep.

Waarde Britse pond | Hoeveel euro is 1 pond?

De waarde van de Britse pond  fluctueert dagelijks zoals elke andere valuta en wordt beïnvloedt door gebeurtenissen in de (bank)wereld. 

De omrekening van EUR to GBP of GBP to EUR hier op Dollarkoers.nl geeft je wel een goed indicatie van de huidige waarde van de Engelse munt. Je kunt bijvoorbeeld uitrekenen hoeveel euro 1 pond precies is. 

De waarde van de Britse pond is in het begin van 2022 in ieder geval geleidelijk opgelopen ten opzichte van de euro en werd hierdoor dus beschouwd als sterker dan de euro.

En ben je alweer terug in Nederland en heb je nog  geld over van je reis naar het Verenigd Koninkrijk? Kijk dan ook dagelijks naar de waarde van de Engelse pond en wacht het juiste moment af om ze weer terug naar euros om te zetten. Zo zorg je ervoor dat je de meeste euros krijgt voor de ponden die je nog hebt. 

Britse ponden kopen | Houd de GPB - EUR in de gaten

Als je Britse ponden gaat kopen, is het goed om op de hoogte te zijn van de koers van de Engelse pond vergeleken met de euro.  De tool hierboven is een goede pond euro converter waarmee je eenvoudig GBP naar euro omrekenen kunt. 

De GBP – EUR koers die je in deze tool vindt vandaag, is de ideale aankoopkoers prijs  om de Britse Pond vandaag tegen te wisselen. Hou er rekening mee dat wisselkantoren deze omrekening niet precies gelijk hanteren. Je betaalt daar altijd iets meer als commissie.

Het is daarom dus belangrijk om de omrekening pond naar euro al voordat je daadwerkelijk gaat wisselen, voor jezelf te doen. Zo heb je een goede indicatie of de fee van een wisselkantoor of bank niet veel te hoog is.

Vragen over de wisselkoers van de Britse pond

De officiële munteenheid en betaalmiddel van de het Verenigd Koninkrijk (VK) is de Britse pond. De munteentheid wordt ook wel de Engelse pond genoemd of met de afkorting GBP aangeduid. Betalen in de VK doe je dan ook met de Britse pond.

Je kunt tegenwoordig op veel plekken je vreemde valuta wisselen. In de meeste banken en wisselkantoren kun je makkelijk, maar wel tegen een kleine commissie, euro’s omzetten naar Britse ponden en vice versa.

Je kunt ook ponden pinnen bij een pinautomaat in het VK zelf. Houd ook daar rekening met een de commissie die de bank rekent voor het omzetten van vreemde valuta.

De wisselkoers pond euro schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van gebeurtenissen in de (financiële) wereld.  Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar het Verenigd Koninkrijk, naar de koers van de Engelse pond te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euros voor ponden kunt wisselen of andersom natuurlijk.  

De Britse pond is de afgelopen maanden geleidelijk opgelopen ten opzichte van de euro. Een van de redenen voor die stijging is het groeiende renteverschil tussen het VK en de zone waar het betaalmiddel de euro is.

Wat de Engelse pond precies waard is, verschilt per dag! De Britse pond koers schommelt namelijk dagelijks en is dus elke dag anders. Kijk hierboven in de valuta omzetter tool naar de huidige wisselkoers van de GBP-EUR.