Dollarkoers.nl

Thaise Baht wisselkoers - EUR naar THB omrekenen

Currency Converter EUR/THB: ma, 20 mei.

Valutakoers EUR/THB

Wisselkoersen Thaise Baht

Euro omwisselen naar Thaise Baht

Ga jij binnenkort naar Thailand? Houd dan de koers van de Thaise Baht goed in de gaten! De munt van Thailand is namelijk Thaise Baht. De koers EUR/THB geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Thaise Baht (THB). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/THB op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/THB. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Thaise Baht

De Thaise Baht (THB) is sinds 1897 de officiële valuta van Thailand. Deze valuta wordt gebruikt door personen rond Thailand en vormt een integraal onderdeel van de Thaise cultuur en economie. De Baht is onderverdeeld in satang, munten van 1, 2, 5 en 10 Baht. Daarnaast zijn er ook bankbiljetten verkrijgbaar in verschillende denominaties.

Thailand staat bekend als een populaire toeristische bestemming. De Thaise Baht is de enige geaccepteerde valuta in het land en zal naar verwachting in de toekomst stabiel blijven, maar wisselkoersen worden beïnvloed door regionale en internationale economische gebeurtenissen.

Andere wisselkoersen

Thaise Baht naar Euro - THB kopen

Wanneer je Thaise Baht’s wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Thaise Baht’s. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in Thailand over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de THB naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Thaise Baht

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Thailand is de Thaise Baht (THB). Betalen in Thailand doe je dan ook met Thaise Baht’s. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor THB bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Thaise Baht’s verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Thailand zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele THB/EUR koers is.

De koers Thaise Baht ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De THB naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar Thailand, even naar de wisselkoers van de Thaise Baht te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Thaise Baht omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting THB naar EUR of EUR naar THB. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Thaise Baht.