Dollarkoers.nl

Amerikaanse Dollar wisselkoers - EUR naar USD omrekenen

Currency Converter EUR/USD: do, 20 jun.

Valutakoers EUR/USD

Wisselkoersen Amerikaanse dollar

 

Euro omwisselen naar Amerikaanse Dollar

Ga jij binnenkort naar Amerika? Houd dan de koers van de Amerikaanse Dollar goed in de gaten! De munt van Amerika is namelijk Amerikaanse Dollar. De koers EUR/USD geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Amerikaanse Dollar (USD). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/USD op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/USD. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Amerikaanse Dollar

De Amerikaanse dollar, ontstaan in 1792, vond zijn wortels in de behoefte aan een stabiele nationale valuta voor het jonge Amerikaanse republiek. Gebaseerd op de Spaanse dollar, werd de Amerikaanse dollar gestandaardiseerd door de Coinage Act. In de loop der jaren evolueerde de dollar, met de oprichting van de Federal Reserve in 1913 als een cruciale mijlpaal.

Tegenwoordig is de USD ’s werelds belangrijkste reservemunt en een hoeksteen van de wereldeconomie. Ondanks uitdagingen en discussies over zijn status, blijft de Amerikaanse dollar een dominante kracht in het monetaire landschap, ondersteund door de economische macht van de Verenigde Staten.

Andere wisselkoersen

Amerikaanse Dollar naar Euro - USD kopen

Wanneer je Amerikaanse Dollars wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Amerikaanse Dollars. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in Amerika over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de USD naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Amerikaanse Dollar

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Amerika is de Amerikaanse Dollar (USD). Betalen in Amerika doe je dan ook met Amerikaanse Dollars. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor USD bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Amerikaanse Dollars verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Amerika zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele USD/EUR koers is.

De koers Amerikaanse Dollar ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De USD naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar Amerika, even naar de wisselkoers van de Amerikaanse Dollar te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Amerikaanse Dollar omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting USD naar EUR of EUR naar USD. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Amerikaanse Dollar.