Dollarkoers.nl

Chinese Yuan wisselkoers - EUR naar CNY omrekenen

Currency Converter EUR/CNY: di, 23 apr.

Valutakoers EUR/CNY

Wisselkoersen Chinese Yuan

Euro omwisselen naar Chinese Yuan

Ga jij binnenkort naar China? Houd dan de koers van de Chinese Yuan goed in de gaten! De munt van China is namelijk Chinese Yuan. De koers EUR/CNY geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Chinese Yuan (CNY). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/CNY op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/CNY. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Chinese Yuan

De Chinese Yuan, officieel bekend als Renminbi (RMB), vond zijn oorsprong in 1949 na de oprichting van de Volksrepubliek China. In de vroege jaren werd het gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, maar in 2005 liet China de vaste wisselkoers los, waardoor de Yuan meer marktgebaseerd werd.

De geleidelijke internationale acceptatie van de Yuan volgde, gestimuleerd door economische groei en financiële hervormingen. Het bereikte een mijlpaal in 2016 toen het werd opgenomen in het Internationaal Monetair Fonds (IMF) als een reservevaluta. Tegenwoordig speelt de Yuan een prominente rol in internationale handel en investeringen, en China blijft streven naar verdere globalisering van zijn valuta.

Andere wisselkoersen

Chinese Yuan naar Euro - CNY kopen

Wanneer je Chinese Yuan’s wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Chinese Yuan‘s. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in China over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de CNY naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Chinese Yuan

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van China is de Chinese Yuan (CNY). Betalen in China doe je dan ook met Chinese Yuan. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor CNY bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Chinese Yuan’s verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in China zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele CNY/EUR koers is.

De koers Chinese Yuan ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De CNY naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar China, even naar de wisselkoers van de Chinese Yuan te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Chinese Yuan’s omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting CNY naar EUR of EUR naar CNY. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Chinese Yuan.