Dollarkoers.nl

Israëlische Shekel wisselkoers - EUR naar ILS omrekenen

Currency Converter EUR/ILS: ma, 20 mei.

Valutakoers EUR/ILS

Wisselkoersen Israëlische Shekel

Euro omwisselen naar Israëlische Shekel

Ga jij binnenkort naar Israël? Houd dan de koers van de Israëlische Shekel goed in de gaten! De munt van Israël is namelijk Israëlische Shekel. De koers EUR/ILS geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Israëlische Shekel (ILS). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/ILS op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/ILS. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Israëlische Shekel

De Israëlische shekel, ingevoerd in 1980, ontstond als reactie op hyperinflatie en verving de oude Israëlische pond. Haar ontwikkeling werd gekenmerkt door stabiliteit en groei, gesteund door robuuste economische fundamenten en innovatieve beleidsmaatregelen. In de jaren ’90 liberaliseerde Israël haar economie, waardoor de shekel zich kon handhaven in de internationale markt.

De 21e eeuw zag verdere consolidatie, waarbij technologische vooruitgang en bloeiende sectoren zoals hightech de economische ruggegraat vormden. Vandaag de dag blijft de Israëlische shekel een symbool van financiële veerkracht en welvaart, met een bloeiende economie die zichzelf blijft vernieuwen.

Andere wisselkoersen

Israëlische Shekel naar Euro - ILS kopen

Wanneer je Israëlische Shekels wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Israëlische Shekels. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in Israël over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de ILS naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Israëlische Shekel

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Israël is de Israëlische Shekel (ILS). Betalen in Israël doe je dan ook met Israëlische Shekels. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor ILS bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Israëlische Shekels verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Israël zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele ILS/EUR koers is.

De koers Israëlische Shekel ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De ILS naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar Israël, even naar de wisselkoers van de Israëlische Shekel te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Israëlische Shekels omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting ILS naar EUR of EUR naar ILS. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Israëlische Shekel.