Dollarkoers.nl

Hong-Kong Dollar wisselkoers - EUR naar HKD omrekenen

Currency Converter EUR/HKD: za, 20 jul.

Valutakoers EUR/HKD

 

Wisselkoersen Hong-Kong Dollar.

Euro omwisselen naar Hong-Kong Dollar.

Ga jij binnenkort naar Hong Kong? Houd dan de koers van de Hong-Kong Dollar goed in de gaten! De munt van Hong Kong is namelijk Hong-Kong Dollar.. De koers EUR/HKD geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Hong-Kong Dollar (HKD). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/HKD op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/HKD. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Hong-Kong Dollar

De Hong Kong Dollar (HKD) heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw, toen het werd geïntroduceerd als een Britse koloniale munteenheid. In 1935 werd de Hong Kong Monetary Authority opgericht om het monetaire beleid te reguleren.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog viel de HKD onder de Japanse bezetting, maar herwon het na de oorlog zijn stabiliteit. In de jaren ’70 werd het gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, wat bijdroeg aan financiële stabiliteit.

Tegenwoordig blijft de HKD een waardevolle valuta met een sterke internationale aanwezigheid, gedreven door de bloeiende financiële sector en de rol van Hong Kong als wereldwijde handelshub.

Andere wisselkoersen

Hong-Kong Dollar. naar Euro - HKD kopen

Wanneer je Hong-Kong Dollar wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Hong-Kong Dollars. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in Hong Kong over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de HKD naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Hong-Kong Dollar

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Hong Kong is de Hong-Kong Dollar (HKD). Betalen in Hong Kong doe je dan ook met Hong-Kong Dollars. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor HKD bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Hong-Kong Dollar. verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Hong Kong zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele HKD/EUR koers is.

De koers Hong-Kong Dollar ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De HKD naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar Hong Kong, even naar de wisselkoers van de Hong-Kong Dollar te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Hong-Kong Dollar omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting HKD naar EUR of EUR naar HKD. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Hong-Kong Dollar.