Dollarkoers.nl

Roemeense Leu wisselkoers - EUR naar RON omrekenen

Currency Converter EUR/RON: di, 23 apr.

Valutakoers EUR/RON

 

Wisselkoersen Roemeense Leu

 

Euro omwisselen naar Roemeense Leu

Ga jij binnenkort naar Roemenië? Houd dan de koers van de Roemeense Leu goed in de gaten! De munt van Roemenië is namelijk Roemeense Leu. De koers EUR/RON geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Roemeense Leu (RON). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/RON op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/RON. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Roemeense Leu

De Roemeense Leu (RON) heeft zijn oorsprong in de tumultueuze geschiedenis van Roemenië. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in 1867, toen Roemenië formeel onafhankelijk werd van het Ottomaanse Rijk. De munteenheid werd geïnspireerd door de oude Roemeense munteenheid, de leeuwendaalder, en werd oorspronkelijk geslagen in goud. In de loop der jaren heeft de Roemeense Leu verschillende aanpassingen ondergaan, zoals de overgang naar de gouden standaard en later naar de zwevende wisselkoers.

Tijdens het communistische tijdperk onder Ceaușescu in de tweede helft van de 20e eeuw werden economische hervormingen doorgevoerd, maar deze waren niet voldoende om de economie te stabiliseren. Na de revolutie van 1989 en de val van het communistische regime volgde een periode van economische transitie. In 2005 werd de nieuwe Roemeense Leu geïntroduceerd, met de hoop de economie te versterken en de integratie in de Europese Unie te vergemakkelijken.

Tegenwoordig is de Roemeense Leu de officiële munteenheid van Roemenië. Het wordt beheerd door de Nationale Bank van Roemenië (BNR) en heeft een stabiele positie in het financiële landschap van het land, terwijl Roemenië blijft streven naar economische groei en stabiliteit.

Andere wisselkoersen

Roemeense Leu naar Euro - RON kopen

Wanneer je Roemeense Leu wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Roemeense Leu. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in Roemenië over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de RON naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Roemeense Leu

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Roemenië is de Roemeense Leu (RON). Betalen in Roemenië doe je dan ook met Roemeense Leu. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor RON bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Roemeense Leu verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Roemenië zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele RON/EUR koers is.

De koers Roemeense Leu ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De RON naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar Roemenië, even naar de wisselkoers van de Roemeense Leu te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Roemeense Leu omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting RON naar EUR of EUR naar RON. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Roemeense Leu.