Dollarkoers.nl

Poolse Zloty wisselkoers - EUR naar PLN omrekenen

Currency Converter EUR/PLN: do, 20 jun.

Valutakoers EUR/PLN

Wisselkoersen Poolse Zloty

Euro omwisselen naar Poolse Zloty

Ga jij binnenkort naar Polen? Houd dan de koers van de Poolse Zloty goed in de gaten! De munt van Polen is namelijk Poolse Zloty. De koers EUR/PLN geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Poolse Zloty (PLN). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/PLN op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/PLN. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Poolse Zloty

De Poolse Zloty (PLN) is de officiële valuta van Polen. De naam ‘Zloty’ betekent letterlijk ‘goud’ of ‘gulden’ in het Pools. Deze munt verwijst naar de historische gouden munten die ooit in Polen werden gebruikt. Tegenwoordig bestaat de Zloty uit 1, 2, 5, 10, 20 en 50 Groszy, 1, 2 en 5 Zloty en ook 10, 20, 50, 100 en 200 Zloty Biljetten. De Zloty wordt als enige geaccepteerde valuta beschouwd in Polen.

De Poolse economie heeft in de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, waardoor de Zloty een stabiele valuta is geworden.

Polen is een lid van de Europese Unie geworden in 2004, maar nog niet deelgenomen aan de Eurozone. Er is nog geen definitieve datum vastgesteld voor de invoering van de Euro in Polen.

Andere wisselkoersen

Poolse Zloty naar Euro - PLN kopen

Wanneer je Poolse Zloty’s wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Poolse Zloty’s. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in Polen over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de PLN naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Poolse Zloty

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Polen is de Poolse Zloty (PLN). Betalen in Polen doe je dan ook met Poolse Zloty’s. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor PLN bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Poolse Zloty’s verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Polen zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele PLN/EUR koers is.

De koers Poolse Zloty ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De PLN naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar Polen, even naar de wisselkoers van de Poolse Zloty te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Poolse Zloty’s omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting PLN naar EUR of EUR naar PLN. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Poolse Zloty.