Dollarkoers.nl

Turkse Lira wisselkoers - EUR naar TRY omrekenen

Currency Converter EUR/TRY: ma, 20 mei.

Valutakoers EUR/TRY

Wisselkoersen Turkse Lira

Euro omwisselen naar Turkse Lira

Ga jij binnenkort naar Turkije? Houd dan de koers van de Turkse Lira goed in de gaten! De munt van Turkije is namelijk Turkse Lira. De koers EUR/TRY geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Turkse Lira (TRY). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/TRY op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/TRY. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Turkse Lira

De Turkse Lira (TRY) is sinds 1923 de officiële nationale valuta van Turkije, al wordt deze currency ook gebruikt in Noord-Cyprus. De Lira heeft over de loop der jaren wisselkoersschommelingen en inflatie doorstaan, maar dankzij de inspanningen van de Turkse regering is de stabiliteit van de Turkse Lira aanzienlijk verbeterd.

De Turkse Lira is echter gevoelig voor politieke en economische gebeurtenissen en de wisselkoersen kunnen snel veranderen. Om de Turkse Lira naar Euro om te rekenen, kun je gebruikmaken van valutawissel calculators of financiële apps met actuele wisselkoersen.

De wisselkoers tussen de Turkse Lira en de Euro varieert afhankelijk van economische factoren en marktomstandigheden. Turkije is al lang lid van de Europese Unie, maar er is nog geen definitieve datum vastgesteld voor de overgang naar de Euro.

Andere wisselkoersen

Turkse Lira naar Euro - TRY kopen

Wanneer je Turkse Lira’s wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Turkse Lira’s. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in Turkije over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de TRY naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Turkse Lira

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Turkije is de Turkse Lira (TRY). Betalen in Turkije doe je dan ook met Turkse Lira’s. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor TRY bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Turkse Lira’s verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Turkije zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele TRY/EUR koers is.

De koers Turkse Lira ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De TRY naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar Turkije, even naar de wisselkoers van de Turkse Lira te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Turkse Lira’s omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting TRY naar EUR of EUR naar TRY. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Turkse Lira.