Dollarkoers.nl

Koers Turkse Lira | TRY naar Euro wisselkoers

Ga jij binnenkort naar Turkije? Houd dan de koers van de Turkse lira in de gaten. In Turkije betalen ze namelijk met een eigen munteenheid:  de Lira. De koers van de Turkse lira – euro geeft de verhouding aan tussen de Turkse munt (TRY) en de euro (EUR). 

Je kunt je geld vooraf omwisselen in  een bank of een wisselkantoor. Voor het omrekenen van de euro naar de Turkse munteenheid, of andersom van TRY naar EUR is het altijd belangrijk om te weten wat de huidige wisselkoers is. 

Op dollarkoers.nl kun je de actuele koers euro – Turkse lira berekenen. Zo heb je in ieder geval een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is.                             

In het vak hieronder kun je het aantal euro’s invullen waarna je het resultaat in de Turkse munteenheid krijgt. Je kunt de munteenheden ook omdraaien en dus de Turkse lira naar euro omrekenen. 

Currency Converter TRY/EUR: zo, 28 mei.

Wisselkoers Turkse Lira - Wat is een Turkse Lira waard?

Wisselkoersen schommelen dagelijks.  Wat de lira waard is, verschilt dus per dag. Wil je weten wat een Turkse lira momenteel waard is in euro’s of andersom? Bekijk dan vandaag nog de koers voor de actuele waarde. 

Voordat je daadwerkelijk euro’s naar Turkse lira omwisselt, of met andere woorden, je lira’s koopt met je euro´s, gebruik de tool op deze pagina. Daarmee bereken je eenvoudig de wisselkoers van dit moment en weet je precies hoeveel Turks geld jouw euro waard is.

LET OP: het omzetten van valuta kost geld, doordat banken en wisselkantoren een commissie berekenen voor het omwisselen. 

Turkse Lira kopen | Euros wisselen naar Turkse Liras

Wanneer je Turkse liras wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. 

Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Turkse lira. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

En ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in Turkije over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf  de TRY naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen. 

Vraag en antwoord over de Turkse Lira wisselkoers

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Turkije is de Turkse lira. Betalen in Turkije doe je dan ook met lira’s. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor Turks geld bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook lira’s verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Turkije zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele Turkse lira euro koers is.

De koers Turkse Lira ten opzichte van de Euro verandert dagelijks. De EUR to TRY wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar Turkije, even naar de wisselkoers van de Turkse Lira te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je Euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Turkse lira omwisselen voor Euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting TRY naar EUR of EUR naar TRY. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Turkse lira