Dollarkoers.nl

Indonesische Rupiah wisselkoers - EUR naar IDR omrekenen

Currency Converter EUR/IDR: zo, 21 jul.

Valutakoers EUR/IDR

Wisselkoersen Indonesische Rupiah

Euro omwisselen naar Indonesische Rupiah

Ga jij binnenkort naar Indonesië? Houd dan de koers van de Indonesische Rupiah goed in de gaten! De munt van Indonesië is namelijk Indonesische Rupiah. De koers EUR/IDR geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Indonesische Rupiah (IDR). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/IDR op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/IDR. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Indonesische Rupiah

De Indonesische Rupiah, ontstaan in 1946, beleefde een turbulente ontwikkeling. Oorspronkelijk gebaseerd op de Nederlandse gulden, evolueerde het na de onafhankelijkheid van Indonesië tot een losgekoppelde valuta.

In de jaren ’60 en ’70 leidde economische instabiliteit tot hevige inflatie en een herwaardering van de Rupiah. In de late jaren ’90 werd de valuta hard getroffen tijdens de Aziatische financiële crisis. Recente jaren tonen echter stabiliteit dankzij economische hervormingen.

De Rupiah, nu een essentieel onderdeel van de Indonesische economie, blijft fluctuaties ondergaan, maar heeft veerkracht getoond in het streven naar een duurzame financiële toekomst.

Andere wisselkoersen

Indonesische Rupiah naar Euro - IDR kopen

Wanneer je Indonesische Rupiah wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Indonesische Rupiah. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in Indonesië over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de IDR naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Indonesische Rupiah

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Polen is de Indonesische Rupiah (IDR). Betalen in Indonesië doe je dan ook met Indonesische Rupiah. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor IDR bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Indonesische Rupiah verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Indonesië zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele IDR/EUR koers is.

De koers Indonesische Rupiah ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De IDR naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar Indonesië, even naar de wisselkoers van de Indonesische Rupiah te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Indonesische Rupiah omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting IDR naar EUR of EUR naar IDR. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Indonesische Rupiah.