Dollarkoers.nl

Singaporese Dollar wisselkoers - EUR naar SGD omrekenen

Currency Converter EUR/SGD: di, 23 apr.

Valutakoers EUR/SGD

 

Wisselkoersen Singaporese Dollar

 

Euro omwisselen naar Singaporese Dollar

Ga jij binnenkort naar Singapore? Houd dan de koers van de Singaporese Dollar goed in de gaten! De munt van Singapore is namelijk Singaporese Dollar. De koers EUR/SGD geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Singaporese Dollar (SGD). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/SGD op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/SGD. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Singaporese Dollar

De Singaporese dollar (SGD) heeft een boeiende geschiedenis die teruggaat tot de koloniale periode. In 1826 werd Singapore een Britse kolonie en begon het gebruik van Britse munten. In 1939 introduceerde de Straits Settlements and Malayan Dollar Board de Straits dollar als de officiële munteenheid, die ook in Singapore circuleerde.

Na de Tweede Wereldoorlog werd Singapore een kroonkolonie en werd de Straits dollar vervangen door de Maleisische dollar. De onafhankelijkheid van Maleisië in 1965 leidde tot de oprichting van de Republiek Singapore en de invoering van een nieuwe nationale munteenheid: de Singaporese dollar.

De Singaporese dollar heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een stabiele en waardevaste valuta. Singapore heeft een gedisciplineerd monetair beleid gevoerd, gericht op prijsstabiliteit en economische groei. Het land heeft zich ook gepositioneerd als een belangrijk financieel centrum en handelsknooppunt in Azië, waardoor de vraag naar de Singaporese dollar is toegenomen.

Tegenwoordig wordt de Singaporese dollar beschouwd als een van de sterkste en meest waardevaste valuta ter wereld. Het wordt actief verhandeld op internationale markten en wordt beschouwd als een veilige haven voor investeerders. De munteenheid blijft een essentieel onderdeel van de welvarende economie van Singapore en draagt bij aan de internationale reputatie van het land.

Andere wisselkoersen

Singaporese Dollar naar Euro - SGD kopen

Wanneer je Singaporese Dollar’s wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Singaporese Dollar‘s. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in Singapore over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de SGD naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Singaporese Dollar

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Singapore is de Singaporese Dollar (SGD). Betalen in Singapore doe je dan ook met Singaporese Dollar’s. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor SGD bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Singaporese Dollar’s verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Singapore zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele SGD/EUR koers is.

De koers Singaporese Dollar ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De SGD naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar Singapore, even naar de wisselkoers van de Singaporese Dollar te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Singaporese Dollar’s omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting SGD naar EUR of EUR naar SGD. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Singaporese Dollar.