Dollarkoers.nl

Mexicaanse Peso wisselkoers - EUR naar MXN omrekenen

Currency Converter EUR/MXN: di, 23 apr.

Valutakoers EUR/MXN

 

Wisselkoersen Mexicaanse Peso

 

Euro omwisselen naar Mexicaanse Peso

Ga jij binnenkort naar Mexico? Houd dan de koers van de Mexicaanse Peso goed in de gaten! De munt van Mexico is namelijk Mexicaanse Peso. De koers EUR/MXN geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Mexicaanse Peso (MXN). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/MXN op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/MXN. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Mexicaanse Peso

De Mexicaanse peso heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de koloniale periode in de 15e eeuw. In 1535 introduceerden de Spanjaarden de zilveren peso, gebaseerd op de Spaanse real, als officiële munteenheid in Nieuw-Spanje, het huidige Mexico. Gedurende de eeuwen onderging de peso verschillende transformaties en was het onderhevig aan inflatie en economische schommelingen.

In de moderne geschiedenis heeft Mexico echter gestreefd naar monetaire stabiliteit. In 1993 voerde het land een nieuw monetair beleid in, het “Nieuwe Economische Beleid”, om de inflatie te beteugelen en de waarde van de peso te stabiliseren. Dit beleid omvatte onder andere de oprichting van de Banco de México, het onafhankelijke monetaire beleidsorgaan van het land.

Tegenwoordig is de Mexicaanse peso een van de meest verhandelde valuta’s in Latijns-Amerika. Het heeft echter nog steeds te maken met uitdagingen zoals de gevoeligheid voor schommelingen in de olieprijzen en internationale handelsontwikkelingen. Ondanks deze uitdagingen blijft Mexico zich inzetten voor economische stabiliteit en groei, wat van invloed is op de koers van de Mexicaanse peso op het wereldtoneel.

Andere wisselkoersen

Mexicaanse Peso naar Euro - MXN kopen

Wanneer je Mexicaanse Peso’s wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Mexicaanse Peso’s. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in Mexico over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de MXN naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Mexicaanse Peso

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Mexico is de Mexicaanse Peso (MXN). Betalen in Mexico doe je dan ook met Mexicaanse Peso’s. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor MXN bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Mexicaanse Peso’s verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Mexico zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele MXN/EUR koers is.

De koers Mexicaanse Peso ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De MXN naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar Mexico, even naar de wisselkoers van de Mexicaanse Peso te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Mexicaanse Peso’s omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting MXN naar EUR of EUR naar MXN. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Mexicaanse Peso