Dollarkoers.nl

Japanse Yen wisselkoers - EUR naar JPY omrekenen

Currency Converter EUR/JPY: di, 23 apr.

Valutakoers EUR/JPY

Wisselkoersen Japanse Yen

Euro omwisselen naar Japanse Yen

Ga jij binnenkort naar Japan? Houd dan de koers van de Japanse Yen goed in de gaten! De munt van Japan is namelijk Japanse Yen. De koers EUR/JPY geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Japanse Yen (JPY). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/JPY op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/JPY. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Japanse Yen

De Japanse Yen, oorspronkelijk bekend als de “en”, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 8e eeuw. Het werd officieel geïntroduceerd als de nationale munteenheid tijdens de Meiji-restauratie in 1868, ter vervanging van het oude monetaire systeem.  De Yen onderging verschillende transformaties en werd beïnvloed door de westerse monetaire systemen tijdens de Meiji-periode.

Gedurende de 20e eeuw ondervond de Yen aanzienlijke schommelingen, waaronder devaluaties na de Tweede Wereldoorlog. In de jaren ’80 beleefde Japan echter een economische bloei, wat leidde tot een sterke Yen. In de daaropvolgende decennia waren er momenten van economische uitdagingen, resulterend in wisselende wisselkoersen.

Tegenwoordig is de Japanse Yen een van ’s werelds meest verhandelde valuta’s. Het wordt gekenmerkt door zijn stabiliteit en wordt beschouwd als een veilige haven in tijden van financiële onzekerheid. De Bank of Japan beheert het monetair beleid om prijsstabiliteit te handhaven en economische groei te ondersteunen. De Yen is ook een belangrijk instrument in internationale handel, waar het een aanzienlijke rol speelt als een van de voornaamste reservemunteenheden ter wereld.

Andere wisselkoersen

Japanse Yen naar Euro - JPY kopen

Wanneer je Japanse Yen wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Japanse Yen. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in Japan over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de JPY naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Japanse Yen

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Japan is de Japanse Yen (JPY). Betalen in Japan doe je dan ook met Japanse Yen. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor JPY bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Japanse Yen verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Japan zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele JPY/EUR koers is.

De koers Japanse Yen ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De JPY naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar Japan, even naar de wisselkoers van de Japanse Yen te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Japanse Yen omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting JPY naar EUR of EUR naar JPY. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Japanse Yen.