Dollarkoers.nl

Zweedse Kroon wisselkoers - EUR naar SEK omrekenen

Currency Converter EUR/SEK: za, 20 jul.

Valutakoers EUR/SEK

Wisselkoersen Zweedse Kroon

 

Euro omwisselen naar Zweedse Kroon

Ga jij binnenkort naar Zweden? Houd dan de koers van de Zweedse Kroon goed in de gaten! De munt van Zweden is namelijk Zweedse Kroon. De koers EUR/SEK geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Zweedse Kroon (SEK). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/SEK op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/SEK. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Zweedse Kroon

De Zweedse Kroon (SEK) is sinds 1873 de officiële valuta van Zweden. Het gaat om de valuta van een land met een welvarende economie en hoge levensstandaard. De Kroon wordt gebruikt in heel Zweden en is onderverdeeld in öre, al zijn öre munten geleidelijk uit circulatie genomen. In Zweden is de Zweedse Kroon de enige geaccepteerde valuta.

De toekomst van de Kroon wordt beïnvloed door economische prestaties van Zweden. Momenteel is de Kroon goed gepositioneerd, maar dit kan variëren afhankelijk van de omstandigheden.

Om Kronen naar Euro om te rekenen, kun je gebruikmaken van valutawissel calculators. Hoewel Zweden lid is van de EU, heeft het land ervoor gekozen om de Euro niet als officiële valuta in te voeren. Er zijn concrete plannen om dit binnenkort te veranderen.

Andere wisselkoersen

Zweedse Kroon naar Euro - SEK kopen

Wanneer je Zweedse Kroon wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor de Zweedse Kroon. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in Zweden over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de SEK naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Zweedse Kroon

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Zweden is de Zweedse Kroon (SEK). Betalen in Zweden doe je dan ook met de Zweedse Kroon. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor SEK bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook de Zweedse Kroon verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Zweden zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele SEK/EUR koers is.

De koers Zweedse Kroon ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De SEK naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar Zweden, even naar de wisselkoers van de Zweedse Kroon te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je de Zweedse Kroon omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting SEK naar EUR of EUR naar SEK. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Zweedse Kroon.