Dollarkoers.nl

Russische Roebel wisselkoers - EUR naar RUB omrekenen

Currency Converter EUR/RUB: do, 20 jun.

Valutakoers EUR/RUB

Wisselkoersen Russische Roebel

 

Euro omwisselen naar Russische Roebel

Ga jij binnenkort naar Rusland? Houd dan de koers van de Russische Roebel goed in de gaten! De munt van Rusland is namelijk Russische Roebel. De koers EUR/RUB geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Russische Roebel (RUB). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/RUB op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/RUB. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Russische Roebel

De Russische Roebel (RUB) is sinds 1991 de officiële valuta van Rusland. Deze currency wordt ook gebruikt in sommige Sovjetrepublieken. De Roebel heeft een vrij wisselende geschiedenis gekend, vooral tijdens de financiële crisis van de jaren 90. Na deze nadelige periode heeft de Roebel sindsdien stabiliteit bereikt.

De wisselkoers van de Russische Roebel is gevoelig voor de politiek en voor zaken die zich afspelen op internationaal niveau. De toekomst van de Russische Roebel blijft onzeker en de waarde van de Roebel kan fluctueren.

Om Russische Roebels naar Euro om te rekenen, kun je gebruikmaken van valutawissel websites met actuele wisselkoersen. Er is geen concreet plan om de Euro als officiële valuta in Rusland in te voeren. De Russische Roebel blijft de nationale valuta van het land.

Andere wisselkoersen

Russische Roebel naar Euro - RUB kopen

Wanneer je Russische Roebel wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Russische Roebel. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in Rusland over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de RUB naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Russische Roebel

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Rusland is de Russische Roebel (RUB). Betalen in Rusland doe je dan ook met Russische Roebel. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor RUB bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Russische Roebel verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Rusland zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele RUB/EUR koers is.

De koers Russische Roebel ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De RUB naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar Rusland, even naar de wisselkoers van de Russische Roebel te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Russische Roebel omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting RUB naar EUR of EUR naar RUB. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Russische Roebel.