Dollarkoers.nl

Tsjechische Kroon wisselkoers - EUR naar CZK omrekenen

Currency Converter EUR/CZK: ma, 20 mei.

Valutakoers EUR/CZK

 

Wisselkoersen Tsjechische Kroon

 

Euro omwisselen naar Tsjechische Kroon

Ga jij binnenkort naar Tsjechië? Houd dan de koers van de Tsjechische Kroon goed in de gaten! De munt van Tsjechië is namelijk Tsjechische Kroon. De koers EUR/CZK geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Tsjechische Kroon (CZK). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/CZK op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/CZK. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Tsjechische Kroon

De Tsjechische kroon (CZK) heeft haar oorsprong in de Tsjechoslowaakse koruna, die werd geïntroduceerd na de oprichting van Tsjecho-Slowakije in 1919. Deze munteenheid werd een symbool van de onafhankelijkheid van het land na de Eerste Wereldoorlog. Tijdens de periode van communistische overheersing in Tsjecho-Slowakije werd de munteenheid gehandhaafd, maar na de Fluwelen Revolutie van 1989 en de vreedzame splitsing van Tsjecho-Slowakije in 1993 ontstond de Tsjechische Republiek, samen met de invoering van de nieuwe Tsjechische kroon.

De Tsjechische kroon heeft sindsdien een stabiele koers behouden, ondersteund door een prudent monetair beleid en een gezonde economische groei. In 2004 trad Tsjechië toe tot de Europese Unie, maar de euro is nog niet ingevoerd als officiële munteenheid. De Tsjechische kroon blijft de nationale valuta, en het land behoudt zijn monetaire autonomie.

Met een sterke industriële basis en een groeiende dienstensector blijft de Tsjechische economie robuust. De Tsjechische kroon blijft een integraal onderdeel van het financiële landschap van het land en draagt bij aan de stabiliteit van de Tsjechische economie.

Andere wisselkoersen

Tsjechische Kroon naar Euro - CZK kopen

Wanneer je Tsjechische Kroon’s wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Tsjechische Kroon‘s. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in Tsjechië over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de CZK naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Tsjechische Kroon

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Tsjechië is de Tsjechische Kroon (CZK). Betalen in Tsjechië doe je dan ook met Tsjechische Kroon’s. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor CZK bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Tsjechische Kroon’s verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Tsjechië zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele CZK/EUR koers is.

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Tsjechië is de Tsjechische Kroon(CZK). Betalen in Tsjechië doe je dan ook met Tsjechische Kroon’s. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor CZK bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Tsjechische Kroon’s verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Tsjechië zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele CZK/EUR koers is.

De koers Tsjechische Kroon ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De CZK naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar Tsjechië, even naar de wisselkoers van de Tsjechische Kroon te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Tsjechische Kroon’s omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting CZK naar EUR of EUR naar CZK. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Tsjechische Kroon.