Dollarkoers.nl

Zuid-Koreaanse wisselkoers - EUR naar KRW omrekenen

Currency Converter EUR/KRW: wo, 21 feb.

Valutakoers EUR/KRW

 

Wisselkoersen Zuid-Koreaanse Won

 

Euro omwisselen naar Zuid-Koreaanse Won

Ga jij binnenkort naar Zuid-Korea? Houd dan de koers van de Zuid-Koreaanse Won goed in de gaten! De munt van Zuid-Korea is namelijk Zuid-Koreaanse Won. De koers EUR/KRW geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Zuid-Koreaanse Won(KRW). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/KRW op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/KRW. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Zuid-Koreaanse Won

De Zuid-Koreaanse Won (KRW) heeft zijn oorsprong in de hervormingen die na de Koreaanse oorlog (1950-1953) plaatsvonden. Vóór de oorlog werd Korea gecontroleerd door Japan, waarbij de Japanse yen als de officiële munteenheid werd gebruikt. Na de oorlog werd Korea opgedeeld in Noord- en Zuid-Korea, en in Zuid-Korea werd de Won in 1945 geïntroduceerd als de nieuwe valuta.

Gedurende de jaren heeft de Zuid-Koreaanse economie een opmerkelijke groei doorgemaakt, van een oorlogsgeteisterd land tot een van ’s werelds meest ontwikkelde en technologisch geavanceerde naties. De Zuid-Koreaanse Won is stabiel gebleven, mede dankzij het succes van toonaangevende bedrijven zoals Samsung en Hyundai en de exportgerichte economie.

De Bank of Korea fungeert als de centrale bank en beheert het monetair beleid om prijsstabiliteit en economische groei te handhaven. Ondanks af en toe economische uitdagingen, is de Zuid-Koreaanse Won een belangrijke valuta in de regio geworden. Het land blijft zich positioneren als een economische krachtpatser met een sterke focus op technologische innovatie, en de Zuid-Koreaanse Won blijft een essentiële factor in het succes van de nationale economie.

Andere wisselkoersen

Zuid-Koreaanse Won naar Euro - KRW kopen

Wanneer je Zuid-Koreaanse Won’s wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Zuid-Koreaanse Won‘s. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in Zuid-Korea over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de KRW naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Zuid-Koreaanse Won

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Zuid-Korea is de Zuid-Koreaanse Won (KRW). Betalen in Zuid-Korea doe je dan ook met Zuid-Koreaanse Won’s. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor KRW bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Zuid-Koreaanse Won’s verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Zuid-Korea zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele KRW/EUR koers is.

De koers Zuid-Koreaanse Won ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De KRW naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar Zuid-Korea, even naar de wisselkoers van de Zuid-Koreaanse Won te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Zuid-Koreaanse Won’s omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting KRW naar EUR of EUR naar KRW. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Zuid-Koreaanse Won.