Dollarkoers.nl

De afgelopen jaren zien wij dat crypto is gaan toenemen aan populariteit. Steeds meer mensen stappen over naar het gebruik van crypto. Er zijn een aantal cryptomunten in omloop dat je bijna niet meer weet waar je moet beginnen. De een nog populairder dan de ander. Wat de reden hiervoor is zullen we in deze blog bekijken.

Handelen in ontwikkelingslanden

In landen zoals Zuid-Afrika, Nigeria en Ghana is het handelen in cryptocurrency erg populair. Ook in andere ontwikkelingslanden zien we dat het gebruik van crypto toeneemt. Dit komt voornamelijk doordat we in een gedigitaliseerde wereld leven. De meeste mensen hebben toegang tot internet via hun smartphone of laptop. Handelen in cryptocurrency kan dus vanuit iedere locatie en op elk gewenst moment, zodra deze faciliteiten aanwezig zijn. Het enige wat u doet is een rekening aanmaken bij een betrouwbare exchange en u kunt van start. Handelen was nog nooit zo eenvoudig.

Vermijd hoge overmakingskosten

Een ander reden waarom veel meer mensen zich aanwenden tot het gebruik van crypto is door de lage transactiekosten. De transactiekosten of overmakingskosten bij de bank zijn veel hoger dat je bijna niet meer zoveel geld overhoudt. Het ontvangen en versturen van geld naar het buitenland vraagt dus om extra kosten. Bij overmakingen van crypto is dit niet van toepassing. Er wordt geen bank gebruikt als tussenpersoon voor het versturen en ontvangen van digitale munten, waardoor er ook geen extra kosten erbij komen kijken.

Behalve de bovengenoemde redenen is het ook zo dat de gebruikers van crypto niet in het bezit zijn van een rekening op de bank. Dit maakt het voor hun een stuk eenvoudiger om ervoor te kiezen dat ze handelen in crypto. Ook zijn er in vele landen de cryptocurrency geaccepteerd als wettig betaalmiddel. Dit hecht meer zekerheid eraan toe voor gebruikers in crypto.

We hebben u hierboven toegelicht waaraan het zou kunnen liggen dat cryptocurrrency populair wordt onder de mensen die zich vooral in ontwikkelingslanden bevinden. Als u ook tot deze groep van gebruikers wil behoren is het aan te bevelen om de cryptonieuwsberichten te volgen op https://cryptonieuws.nl/, zodat u up-to-date blijft.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *