Dollarkoers.nl

In het jaar 2020 werd er een artikel over theorie van de Bitcoin supercycle geschreven. Een normale cyclus in bitcoin duurt vier jaar en volgt de halvings. Maar dit conceptuele idee beschrijft een almaar stijgende koers vanwege massale acceptatie van bitcoin.

Unieke kans voor immense rijkdom

Hoewel veel ciritici niet geloven dat de cyclus betrouwbaar is, kan de theorie nog steeds gebruikt worden om de snelheid aan te geven waarmee adoptie plaatsvindt en waar de financiële markt op korte termijn naar toe zou kunnen gaan. Net als vrijwel elke andere theorie over bitcoin, is ook de super cycle niet 100% betrouwbaar, maar het dient wel een functie. Het is niet gelogen als we zeggen dat bitcoin het afgelopen decennium miljonairs en miljardairs heeft gemaakt, bij Bitcoin nieuws kun je lezen over de ups-and-downs van Bitcoin. Het proces van vermogensopbouw is vaak indrukwekkend, en gaat veel sneller dan bij traditionele financiële markten. In de periode tot 2014 stonden er al een handvol bitcoin miljonairs op, en dit jaar zijn veel hodlers zelfs miljardairs geworden.

Acceptatie verschilt van 2013 en 2017

De huidige normale cyclus is veel stabieler dan de vorige, en dat de acceptatie in een veel hoger tempo toeneemt. De vermogenstoename door middel van investeringen in bitcoin, zal het komende decennium door nog meer mensen gedragen worden. Dit is gewoon een andere situatie dan tijdens de bullruns van 2013 en 2017. De wereld heeft te maken met macro-economische factoren waar toen veel minder sprake van was, denk bijvoorbeeld aan een hoge inflatie. Dit opent voor veel mensen en bedrijven de deur naar bitcoin als oppotmiddel.

Bitcoin kan niet dood, dan maar regels verzinnen

En ook al lijkt het een slecht teken, maar er is sprake van regelgeving. Zo’n beetje elke centrale bank en regering heeft wel iets te zeggen over cryptocurrency. En dat zouden ze alleen doen als ze er niet meer omheen kunnen, als cryptocurrency te groot wordt. Davis zegt zelf dat we voorbij de fase zijn dat regeringen bitcoin dood willen hebben, regeringen willen nu alleen maar regels. Dat is een teken dat crypto wint.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *