Dollarkoers.nl

Er zijn genoeg manieren om wat geld te sparen. Misschien heb je wel de ambitie om te sparen zodat je een huis kunt kopen, of wil je een nieuwe computer kopen. Waar je ook voor wil sparen, het is goed om hier een plan voor te maken zodat je weet waar je aan toe bent. Lees hier meer over manieren om te sparen, doelen stellen en budgetteren.

Kleine beetjes

Een makkelijke manier van geld sparen is kleine beetjes sparen. Zo kun je elke week € 5 apart zetten, zodat je aan het einde van het jaar € 520 hebt om te besteden. Dit duurt misschien lang, maar het is wel een hele makkelijke manier van sparen omdat het heel toegankelijk is. Voor sommigen is het misschien lastiger om maandelijks een groter bedrag opzij te zetten omdat het verleidelijk is om dit te besteden aan iets anders. Kies daarom voor telkens kleine beetjes te sparen die je makkelijk kunt missen.

Meer verdienen

Misschien houd je aan het einde van de maand niet genoeg geld over om je spaardoel te bereiken. Dan zul je misschien meer willen verdienen. Dit kan op diverse manieren zoals meer werkuren maken of gaan ondernemen. Een goede manier van geld verdienen is jezelf verdiepen in cryptocurrency. Door te investeren in de juiste cryptocurrency’s kun je veel geld verdienen, het vereist natuurlijk wel een investering. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Bitvavo app. Hiermee kun je makkelijk aan de slag, gewoon via je telefoon. Verzamel wel voldoende informatie voordat je ergens in investeert, en wees bewust van de risico’s.

Spaardoelen

Als je ergens voor wil sparen is het handig om een spaardoel te stellen. Hoeveel heb je precies nodig om dit spaardoel te bereiken? Bekijk eens hoeveel je maandelijks opzij kunt zetten of hoeveel je kunt bijverdienen. Houd er wel rekening mee dat je misschien onverwachte kosten maakt en je niet al je geld opzij kunt zetten. Bekijk dan eens hoe lang het zou duren als je consequent ongeveer hetzelfde bedrag apart zet. Misschien is je spaardoel dichterbij dan je denkt! En het voordeel van een doel stellen is dat je een motivatie hebt en iets om naartoe te leven.

Besparen

Om geld te sparen zul je wel prioriteiten moeten stellen. Misschien ga je elke maand uit eten of elk weekend de kroeg in. Dan is het goed om te kijken wat belangrijker is, het kan je namelijk veel geld schelen om eens te besparen op bepaalde dingen. Voorbeelden waar je goed mee kunt besparen zijn stoppen met roken, goedkopere supermarkten bezoeken, vaker de fiets pakken of zelfs vegetarisch eten. Bekijk eens wat jouw maandelijkse uitgaven zijn en waar je geld eigenlijk naartoe gaat, zijn er veranderingen die je kunt doorvoeren om te besparen?

Conclusie

Jouw droomvakantie, nieuwe scooter of perfecte bank is misschien dichterbij dan je denkt. Als je echt ergens voor wil sparen is het goed om te kijken naar de mogelijkheden. Hoeveel geef je eigenlijk uit? Waar kun je op besparen en hoeveel geld kun je apart zetten? Kun je meer geld verdienen op andere manieren om zo sneller bij je spaardoel te komen?

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *