Dollarkoers.nl

Hongaarse Forint wisselkoers - EUR naar HUF omrekenen

Currency Converter EUR/HUF: do, 20 jun.

Valutakoers EUR/HUF

 

Wisselkoersen Hongaarse Forint

 

Euro omwisselen naar Hongaarse Forint

Ga jij binnenkort naar Hongarije? Houd dan de koers van de Hongaarse Forint goed in de gaten! De munt van Hongarije is namelijk Hongaarse Forint. De koers EUR/HUF geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Hongaarse Forint (HUF). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/HUF op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/HUF. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Hongaarse Forint

De Hongaarse Forint, ingevoerd in 1946 ter vervanging van de Hongaarse korona na de Tweede Wereldoorlog, heeft een complexe ontstaansgeschiedenis. Oorspronkelijk gekoppeld aan de goudstandaard, doorstond de Forint economische turbulenties, inclusief de val van het communisme in 1989.

De overgang naar een markteconomie bracht hervormingen en een fluctuerende Forint met zich mee. In 2008 werd Hongarije zwaar getroffen door de wereldwijde financiële crisis, waardoor de Forint aanzienlijk daalde. Hedendaags blijft de Forint de officiële munteenheid van Hongarije, met zijn waarde beïnvloed door economische factoren en mondiale gebeurtenissen.

Andere wisselkoersen

Hongaarse Forint naar Euro - HUF kopen

Wanneer je Hongaarse Forint’s wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Hongaarse Forint‘s. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in Hongarije over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de HUF naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Hongaarse Forint

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Hongarije is de Hongaarse Forint (HUF). Betalen in Hongarije doe je dan ook met Hongaarse Forint’s. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor HUF bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Hongaarse Forint’s verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Hongarije zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele HUF/EUR koers is.

De koers Hongaarse Forint ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De HUF naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar Hongarije, even naar de wisselkoers van de Hongaarse Forint te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Hongaarse Forint’s omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting HUF naar EUR of EUR naar HUF. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Hongaarse Forint.