Dollarkoers.nl

Braziliaanse Real wisselkoers - EUR naar BRL omrekenen

Currency Converter EUR/BRL: vr, 14 jun.

Valutakoers EUR/BRL

 

Wisselkoersen Braziliaanse Real

Euro omwisselen naar Braziliaanse Real

Ga jij binnenkort naar Brazilië? Houd dan de koers van de Braziliaanse Real goed in de gaten! De munt van Brazilië is namelijk Braziliaanse Real. De koers EUR/BRL geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Braziliaanse Real (BRL). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/BRL op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/BRL. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Braziliaanse Real

De Braziliaanse Real (BRL) is de officiële valuta van Brazilië en werd in 1994 geïntroduceerd als reactie op hyperinflatie. Het ontstond als onderdeel van het Plano Real, een economisch stabilisatieprogramma. De munteenheid verving de oude Braziliaanse Cruzeiro en werd gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

In de loop der jaren heeft de Real verschillende ups en downs ervaren, met schommelingen als gevolg van economische en politieke factoren. Ondanks uitdagingen heeft het bijgedragen aan het stabiliseren van de economie. Tegenwoordig blijft de Real een essentieel kenmerk van de Braziliaanse financiële markt, zij het met voortdurende uitdagingen.

Andere wisselkoersen

Braziliaanse Real naar Euro - BRL kopen

Wanneer je Braziliaanse Real wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Braziliaanse Real. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in Brazilië over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de BRL naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Braziliaanse Real

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Brazilië is de Braziliaanse Real (BRL). Betalen in Brazilië doe je dan ook met Braziliaanse Real. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor BRL bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Braziliaanse Real verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Brazilië zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele BRL/EUR koers is.

De koers Braziliaanse Real ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De BRL naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar Brazilië, even naar de wisselkoers van de Braziliaanse Real te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Braziliaanse Real omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting BRL naar EUR of EUR naar BRL. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Braziliaanse Real.