Dollarkoers.nl

Het staken van crypto is een manier om passief inkomen te creëren. Door te staken wordt het netwerk verbeterd. Daarnaast wordt ook de schaalbaarheid vergroot en het netwerk ondersteund. Crypto staken wilt zeggen dat je crypto vastzet in ruil voor een beloning. In deze blog zullen we nader ingaan op de vergoeding die je zult ontvangen bij het staken van crypto. 

Wanneer je staked kun je een beloning ontvangen. De beloning die je ontvangt kan gezien worden als een rente. Staken is een manier om passief inkomen te generen. Crypto kun je staken via een crypto exchange. De grootste en goedkoopste exchange van Nederland is Bitvavo. Bij Bitvavo kun je tot wel 10,5% rente per jaar ontvangen. Andere cryptocurrency exchanges in Nederland zijn  Binance, BlockFi, Crypto.com en Coinbase. Bij BlockFi ontvang je een rente van 9,3% per jaar en ook nog een stortingsbonus tot wel 250 dollar. 

Zoals er regels zijn voor het verkopen en kopen van cryptocurrency zijn er ook regels waaraan je je moet houden als je crypto gaat staken. Een van de regels is dat de wallet 24 uren per dagen en 7 dagen per week online beschikbaar moet zijn. Elke dag dus. Daarnaast is het van belang dat de wallet de staking ondersteund. Om een beloning te ontvangen moet je een aantal munten reeds gestaked hebben. Er kan een minimale staking gelden. Let wel dat iedere blockchain haar eigen regels heeft. Belangrijk is dat je het specifiek per munt zult moeten onderzoeken welke regels er bij welk blockchain geld.  

Stakingsvergoeding 

Zoals er al eerder is gezegd ontvang je een vergoeding zodra je gaat staken. De beloning is meestal een rentepercentage. Het rentepercentage is slechts een indicatie en zou in de theorie op elk moment kunnen veranderen. Wilt u meer informatie over de gang van zaken over staking? Klik dan op Stakingcrypto.nl

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *