Dollarkoers.nl

Bulgaarse Lev wisselkoers - EUR naar BGN omrekenen

Currency Converter EUR/BGN: do, 20 jun.

Valutakoers EUR/BGN

Wisselkoersen Bulgaarse Lev

Euro omwisselen naar Bulgaarse Lev

Ga jij binnenkort naar Bulgarije? Houd dan de koers van de Bulgaarse Lev goed in de gaten! De munt van Bulgarije is namelijk Bulgaarse Lev. De koers EUR/BGN geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Bulgaarse Lev (BGN). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/BGN op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/BGN. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Bulgaarse Lev

De Bulgaarse Lev, ingevoerd in 1881, heeft een intrigerende geschiedenis. Ontstaan als reactie op economische instabiliteit, verving het de Ottomaanse piaster. De naam “Lev” betekent leeuw, symbolisch voor kracht en onafhankelijkheid.

Tijdens de 20e eeuw doorstond de Lev verschillende monetaire hervormingen, met inbegrip van een val in 1997 na een economische crisis. Na 2001, in het kader van Europese integratie, werd de Lev gekoppeld aan de euro. Heden ten dage blijft het een cruciale speler in de Bulgaarse economie, zij het met uitdagingen zoals inflatie en de wens om de euro uiteindelijk volledig te adopteren.

Andere wisselkoersen

Bulgaarse Lev naar Euro - BGN kopen

Wanneer je Bulgaarse Lev wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Bulgaarse Lev’s. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in Bulgarije over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de BGN naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Bulgaarse Lev

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Bulgarije is de Bulgaarse Lev (BGN). Betalen in Bulgarije doe je dan ook met Bulgaarse Lev. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor BGN bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Bulgaarse Lev verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Bulgarije zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele BGN/EUR koers is.

De koers Bulgaarse Lev ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De BGN naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar Bulgarije, even naar de wisselkoers van de Bulgaarse Lev te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Bulgaarse Lev’s omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting BGN naar EUR of EUR naar BGN. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Bulgaarse Lev.