Dollarkoers.nl

Australische Dollar wisselkoers - EUR naar AUD omrekenen

Currency Converter EUR/AUD: wo, 21 feb.

Valutakoers EUR/AUD

 

Wisselkoersen Australische Dollar

 

Euro omwisselen naar Australische Dollar

Ga jij binnenkort naar Australië? Houd dan de koers van de Australische Dollar goed in de gaten! De munt van Australië is namelijk Australische Dollar. De koers EUR/AUD geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Australische Dollar (AUD). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/AUD op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/AUD. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Australische Dollar

De Australische Dollar (AUD) vond zijn oorsprong in 1966, toen Australië overstapte van het pond naar het decimale stelsel. De introductie was bedoeld om de economische banden met Azië te versterken en handel te vergemakkelijken.

Gedurende de jaren heeft de Australische Dollar zich ontwikkeld tot een van ’s werelds meest verhandelde valuta’s, gedreven door de bloeiende mijnbouwsector en sterke economische fundamentals. De wisselkoers wordt beïnvloed door wereldwijde grondstofprijzen en economische indicatoren.

Tegenwoordig is de AUD een stabiele en gevestigde munteenheid, geworteld in de veerkracht van de Australische economie.

Andere wisselkoersen

Australische Dollar naar Euro - AUD kopen

Wanneer je Australische Dollars wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Australische Dollars. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in Australië over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de AUD naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Australische Dollar

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Australië is de Australische Dollar (AUD). Betalen in Australië doe je dan ook met Australische Dollars. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor AUD bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Australische Dollars verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Australië zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele AUD/EUR koers is.

De koers Australische Dollar ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De AUD naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar Australië, even naar de wisselkoers van de Australische Dollar te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Australische Dollars omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting AUD naar EUR of EUR naar AUD. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Australische Dollar.