Dollarkoers.nl

Handelen in cryptovaluta is al jaren enorm in opkomst. Steeds meer mensen verdiepen zich in cryptocurrencies. We kennen dan ook allemaal wel de succesverhalen van mensen die door slim te handelen enorm veel geld hebben verdiend. Natuurlijk moeten we wel realistisch blijven. Over het algemeen is handelen in crypto geen manier om snel rijk te worden. Crypto kopen kan echter wél een stuk meer rendement opleveren dan je geld op de spaarrekening laten staan. Zeker met het oog op de huidige inflatie.

Toch maken sommige investeerders zich de afgelopen maanden veel zorgen. Aan het eind van 2021 ging het goed in de wereld van crypto. Inmiddels zijn we enkele maanden verder en zien we over het algemeen enkel zeer hoge rode cijfers. Wat betekent dit voor de toekomst van de cryptomarkt? Wat kunnen we verwachten? En is het op dit moment wel zinvol om te investeren in cryptovaluta?

Volgens menig expert is investeren in cryptovaluta juist nú heel interessant. Dat heeft verschillende redenen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

De markt is constant in beweging

Het is één van de grootste beginnersfouten om bij een flinke koersdaling direct al je geld uit de cryptomarkt te halen. Wees je ervan bewust dat de cryptomarkt erg volatiel is. Soms kan de koers van de ene op de andere dag met twintig procent stijgen of dalen. Dit terwijl er verder eigenlijk geen grote veranderingen zijn. Daarnaast staat het wereldje niet stil. Denk maar eens goed aan de populaire bitcoin. Eind 2021 liep het héél lekker met de bitcoin. Denk je dat er achter de schermen veel verandert is in enkele maanden tijd?

Welnee, er is niets verandert. De koersdalingen horen er momenteel gewoon een beetje bij. Wanneer je echter gewoon het vertrouwen in de bitcoin kunt opbrengen en verwacht dat het uiteindelijk wel weer aan zou trekken, is er geen enkele reden om juist nu te investeren. Bovendien heeft dit ook voordelen. Wanneer je zeer goedkoop inkoopt, is de kans veel groter dat je uiteindelijk meer winst zult maken.

Investeren is momenteel interessanter dan sparen


De spaarrentes zijn al jaren historisch laag. Tel hier de huidige hoge inflatie bij op en je ontdekt al snel genoeg dat sparen nauwelijks zinvol is. Heb je al jaren honderd euro op de spaarrekening staan, dan kun je hier anno 2022 veel minder voor kopen dan een tiental jaren geleden. Kortom: je geld is minder waard geworden. Bovendien heb je door de lage spaarrentes ook nauwelijks meer geld gemaakt. Uiteindelijk heb je dus eigenlijk ‘verlies geleden’.

Met de huidige inflatie is het dan ook nauwelijks nog aantrekkelijk om je geld op de spaarrekening te laten staan. Dit is enkel een goed idee wanneer je je geld op korte termijn nodig hebt en het simpelweg van ‘de grote hoop’ op je bankrekening af wilt houden. Wie echt meer geld wilt maken, doet er goed aan om te investeren. Hierbij is de kans dat je geld meer waard wordt veel groter.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *