Dollarkoers.nl

Hoeveel is uw euro nu waard?

Wat is de koers van de euro ten opzichte van de dollar vandaag?

Meeste recente koers: 0,857

Door de lange termijn koers grafiek van de euro ten opzichte van de dollar is aankopen of verkopen bijzonder snel af te lezen. De Europese munt staat onder sterke druk door de aanhoudende onrust over de tekorten van Griekenland en andere landen in de eurozone. De euro is halverwege mei 2011 naar het laagste niveau sinds meer dan vier jaar gedaald, nu beleggers de munteenheid blijven dumpen op de verwachting dat de schuldproblemen in Europa en de fragiele economie de munteenheid nog verder omlaag zullen brengen. Een verdere daling van de munt ten opzichte van de dollar kan plaatsvinden als beleggers nerveus blijven over solvabiliteitsproblemen.

Vouw figuurtjes met waardeloze dollar? origami usa dollar

“Het is niet alleen het probleem van de Griekse schuld dat op de euro weegt, maar ook de aanhoudende zorgen over een besmetting van het probleem”, aldus Hideaki Inoue, hoofd forex en financial products trading bij Mitsubishi Trust and Bank Corporation. “Daarnaast maken beleggers zich zorgen dat de bezuinigingsmaatregelen in Europa het toch al zwakke economische herstel zullen vertragen, hetgeen ook nog eens op de euro zal wegen”, aldus Inoue. De euro daalde 17 mei 2011 in Tokio naar $1,2234, het laagste niveau sinds 18 april 2006.

Berekenen online de wisselkoers van de euro naar de dollar of van een andere valuta naar de euro met onze handige omrekenen tool.