Dollarkoers.nl

Canadese Dollar wisselkoers - EUR naar CAD omrekenen

Currency Converter EUR/CAD: ma, 20 mei.

Valutakoers EUR/CAD

Wisselkoersen Canadese Dollar

Euro omwisselen naar Canadese Dollar

Ga jij binnenkort naar Canada? Houd dan de koers van de Canadese Dollar goed in de gaten! De munt van Canada is namelijk Canadese Dollar. De koers EUR/CAD geeft de verhouding aan tussen de euro (EUR) en de Canadese Dollar (CAD). Je kunt je euro’s omwisselen in een bank of een wisselkantoor. Voordat je wisselt, is het altijd belangrijk dat je de huidige wisselkoers EUR/CAD op zoekt. Op deze manier controleer je of je een goede prijs krijgt voor je euro’s! Op Dollarkoers.nl bekijk je de actuele wisselkoers EUR/CAD. Dit geeft een goede indicatie of de wisselkoers die de bank of het wisselkantoor hanteert, niet te laag is. 

Let op! Bij het omzetten van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je altijd een kleine fee voor de service. Het omzetten van valuta oftewel kopen van een valuta kost dus geld.

Over de Canadese Dollar

De Canadese dollar, afgekort als CAD, vond zijn oorsprong in 1858 toen Canada een kolonie van Groot-Brittannië was. In 1871 kreeg Canada echter monetaire autonomie. Het land koos voor een decimalisatiesysteem met de dollar als basisvaluta.

In 1931 werd de gouden standaard verlaten, waardoor de waarde van de dollar afhankelijk werd van marktinvloeden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog steeg de Canadese economie en consolideerde de CAD zijn positie. Tegenwoordig is de Canadese dollar een van ’s werelds meest verhandelde valuta’s en wordt het beïnvloed door grondstoffenprijzen, economische prestaties en wereldgebeurtenissen.

Andere wisselkoersen

Canadese Dollar naar Euro - CAD kopen

Wanneer je Canadese Dollar wilt kopen met euro’s, is het goed om op de hoogte te zijn van deze koers vergeleken met de euro. Je kunt zelf makkelijk uitrekenen wat je voor 1 euro krijgt. Dit geeft je een goede indicatie voor hoeveel een bank of wisselkantoor jouw euro’s omwisselt voor Canadese Dollar. Houd bij het omwisselen altijd rekening met een kleine commissie. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per instantie waar je wisselt.

Ben je weer terug in Nederland en je hebt nog geld van je vakantie in Canada over? Dan heb je waarschijnlijk wat minder haast met het omwisselen ervan. Blijf de CAD naar EUR wisselkoers goed in de gaten houden en wacht een gunstig moment af om te wisselen.

Veelgestelde vragen over de Canadese Dollar

De officiële munteenheid en het betaalmiddel van Canada is de Canadese Dollar (CAD). Betalen in Canada doe je dan ook met Canadese Dollar. Je kunt je euro’s vooraf omwisselen voor CAD bij een bank of een wisselkantoor. Je kunt ook Canadese Dollar verkrijgen door te pinnen bij een pinautomaat in Canada zelf. Ook dan is het handig om te weten hoeveel de actuele CAD/EUR koers is.

De koers Canadese Dollar ten opzichte van de euro verandert dagelijks. De CAD naar euro wisselkoers schommelt net als andere valuta en is afhankelijk van banken en nieuws. Het is daarom verstandig om regelmatig, en zeker in de dagen voor je vertrek naar Canada, even naar de wisselkoers van de Canadese Dollar te kijken. Zo zorg je ervoor dat je op een gunstig moment je euro’s kan wisselen.

Bij de meeste banken en wisselkantoren kun je Canadese Dollars omwisselen voor euro’s en andersom. Bij het omrekenen van twee valuta’s bij een bank of wisselkantoor betaal je wel altijd een kleine fee voor de service. Hoeveel deze fee is, verschilt per bank of organisatie.  

De meeste wisselkantoor en banken gebruiken de afkorting CAD naar EUR of EUR naar CAD. Hoeveel het omwisselen dus precies kost, verschilt per instantie. Houd er, gezien de fee of commissie van de bank of het wisselkantoor, rekening mee dat je vaak een iets minder gunstige wisselkoers krijgt dan je hier op Dollarkoers.nl ziet voor de Canadese Dollar.