Blog

Euro wordt sterker

EUR/USD 1,37, de hoogste stand sinds februari en op een haar na de hoogste in 2 jaar.

Euro wordt sterker

Beloftes worden wel degelijk ingelost. In tegenstelling tot de perceptie van velen die de klap van 2008 nog steeds niet te boven zijn en negatief blijven, ook in de financiële markten. De analyses van de afgelopen maanden die hier zijn gepubliceerd volgen het beschreven scenario en waar het gaat om dat het aangaan van risico een bepaalde rendementsvergoeding zou moeten hebben, ook dat komt ook uit.

Dus koop aandelen of koop de euro en u wordt beloond, dat was het idee in feite. En zie hier, EUR/USD 1,37, de hoogste stand sinds februari en op een haar na de hoogste in 2 jaar. Aandelenmarkten? Records vliegen ons om de oren nadat het systeemplafonnetje in de VS er van de week weer werd uitgedrukt. Verrassing? Nee, niet echt. Hij zat al los toch? Moeten we nog meedoen? Wij stappen er in ieder geval nog niet uit.

Zo heb ik vorige week aangegeven dat Japan aan het begin staat van een nieuwe opwaartse beweging en is Spanje als voortrekker van het Europese herstel een week of twee geleden besproken. Beide markten doen wat van ze verwacht mag mocht worden, met voorop in de stoet Spanje.
Lees verder…

Goudprijs verder omlaag

De goudprijs duikt naar het laagste niveau in drie maanden

Goudprijs verder omlaag

Terwijl de aandelenmarkten weer flink in de lift zaten, dook de goudprijs vandaag naar het laagste niveau in drie maanden mede vanwege de afgenomen politieke onrust over de ophoging van het Amerikaanse schuldenplafond. De goudprijs viel 1,5% terug naar $1254, de laagste stand sinds juli van dit jaar in reactie op het nieuws dat de Democraten en Republikeinen dicht bij een akoord zijn over de verhoging van het schuldenplfond en de begroting voor volgend jaar. Lees verder…

Fed drukt dollarkoers

Geen twijfel mogelijk, de Fed Open Market Committee vergadering van gisteren bracht een behoorlijke schok teweeg.

Fed drukt dollarkoers

Het brengt zelfs de vraag naar voren of de door Ben Bernanke geleide Fed ooit over zal gaan tot een afbouw van de stimuleringsmaatregelen of dat de Amerikaanse werkloosheidscijfers en de inflatie laag genoeg zullen blijven om dat te laten gebeuren. Maar goed, dat is aan de volgende Fed-voorzitter om over na te denken, als en of een taper ooit zal plaatsvinden onder de regie van Bernanke. De dreigende zaak van het Amerikaanse schuldenplafond zal daar ook een onderdeel van uitmaken. De vooruitzichten voor een verdere verzwakking van de dollar op korte termijn is, zoals ik de dingen zie, het gevolg van de mate van verrassing. Als de markt vandaag snel over de verrassing heen zou stappen, accepteer ik dat als de volledige ontkenning van het scenario dat ik hieronder ga beschrijven. Maar tot dan beschouw ik het als een gevoelige schok die de nodige tijd benodigt om ingeprijsd te raken.
Invloed op dollar
Lees verder…

Euro Dollar Positief vooruitzicht

Het korte termijn speelveld is aanzienlijk verbeterd. De Eurobulls hebben goed werk verricht

Euro Dollar Positief vooruitzicht

De koers noteert nu boven de sleepkabel en de RSI noteert boven de 50-lijn. Al met al persen zij de koers richting het noorden met de intentie binnenkort wederom 1,345 op te borden te zetten. Aan alle voorwaarden wordt voldaan om een nieuwe korte termijn uptrend te starten. Terug naar 1,345 dan maar. Pas onder 1,31 nemen de beren het stokje over, dan starten zij een downtrend.

Longspelers liften mee richting 1,345. Boven 1,345 posities vergroten. Hou wel rekening met kortstondige correcties van de beer... Ik zie thans het Engeltje staan, een witte weekcandle boven de sleepkabel, zelfs als Bullish Engulfing, met een RSI die daardoor boven de 50-lijn opkrult. Een dappere poging derhalve van de bulls om de actuele uptrend nieuw leven in te blazen en op te stomen naar de recente top en weerstand op ruim 1,34..., luidde recent mijn commentaar. Lees verder…

10 jaar euro-usd manipulatie

De koers van de euro ten opzichte van de dollar wordt met regelmaat gemanipuleerd

10 jaar euro-usd manipulatie

In ongeveer de helft van de gevallen vindt er op de laatste handelsdag van de maand een opvallende koersbeweging plaats, volgens Bloomberg. Handelaren zouden op deze manier winsten willen boeken ten koste van de klant. Valutakoersen worden met regelmaat gemanipuleerd, volgens persbureau Bloomberg. Vlak voor de 60 seconden die nodig zijn om een koers te bepalen, vinden vaak opvallende koersbewegingen plaats. Op de vastgestelde koersen wordt onder andere door beursgenoteerde bedrijven de waarde van hun bezittingen gemeten. Op de laatste vrijdag van juni, steeg de waarde van de Amerikaanse dollar in 20 minuten tijd 0,57% ten op zichte van de Canadese dollar, vlak voor de 60 seconden die nodig zijn om een wisselkoers te bepalen. Binnen een uur was echter twee derde van die winst alweer verdampt. Lees verder…