Blog

Einde dollardaling in zicht?

De dollar zakte vorige week fors weg, ondanks de deal die in Washington werd gesloten.

Einde dollardaling in zicht?

De dollar zakte vorige week fors weg, ondanks de deal die in Washington werd gesloten. En niet alleen tegenover de risico-gevoelige valuta, maar ook tegenover alle andere valuta. De EUR/USD sloot op de hoogste dagkoers sinds eind 2011 (in februari werd een top van 1,3700 gehaald, maar die hield geen stand).

Ik denk dat deze beweging op korte termijn nog kan doorzetten, maar ik ben er niet van overtuigd dat het langer dan een paar dagen gaat duren. De EUR/USD zou misschien nog kunnen oplopen naar 1,3750 tot 1,3800, de AUD-USD hoogstens naar het 200-daags gemiddelde (boven de 0,9750’) en de GBP/USD zou de top van net boven de 1,6250 kunnen testen. Maar de kans is groot dat er volgende week een zweepslag beweging terug volgt, terug naar dollar sterkte. Maar zoals altijd geef ik er de voorkeur aan te wachten tot het scenario zich begint af te tekenen voor ik het aandurf mijn kaarten daar op te zetten. Lees verder…

Euro naar hoogste stand sinds 2011

De dollar is dinsdag flink in waarde gedaald ten opzichte van de euro.

Euro naar hoogste stand sinds 2011

NEW YORK (AFN) - De dollar is dinsdag flink in waarde gedaald ten opzichte van de euro. De Europese munt steeg daarmee naar de hoogste stand ten opzichte van de Amerikaanse valuta in bijna twee jaar. De dollar daalde verder in waarde na het bericht dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in september minder sterk is gegroeid dan in de voorgaande maand. Beleggers grepen de afzwakking op de arbeidsmarkt aan om de dollar te laten vallen. De euro was vanmiddag rond 16.20 uur 1,3765 dollar waard. Rond het middaguur was dat nog circa 1,3670 dollar Lees verder…

Euro wordt sterker

EUR/USD 1,37, de hoogste stand sinds februari en op een haar na de hoogste in 2 jaar.

Euro wordt sterker

Beloftes worden wel degelijk ingelost. In tegenstelling tot de perceptie van velen die de klap van 2008 nog steeds niet te boven zijn en negatief blijven, ook in de financiële markten. De analyses van de afgelopen maanden die hier zijn gepubliceerd volgen het beschreven scenario en waar het gaat om dat het aangaan van risico een bepaalde rendementsvergoeding zou moeten hebben, ook dat komt ook uit.

Dus koop aandelen of koop de euro en u wordt beloond, dat was het idee in feite. En zie hier, EUR/USD 1,37, de hoogste stand sinds februari en op een haar na de hoogste in 2 jaar. Aandelenmarkten? Records vliegen ons om de oren nadat het systeemplafonnetje in de VS er van de week weer werd uitgedrukt. Verrassing? Nee, niet echt. Hij zat al los toch? Moeten we nog meedoen? Wij stappen er in ieder geval nog niet uit.

Zo heb ik vorige week aangegeven dat Japan aan het begin staat van een nieuwe opwaartse beweging en is Spanje als voortrekker van het Europese herstel een week of twee geleden besproken. Beide markten doen wat van ze verwacht mag mocht worden, met voorop in de stoet Spanje.
Lees verder…

Goudprijs verder omlaag

De goudprijs duikt naar het laagste niveau in drie maanden

Goudprijs verder omlaag

Terwijl de aandelenmarkten weer flink in de lift zaten, dook de goudprijs vandaag naar het laagste niveau in drie maanden mede vanwege de afgenomen politieke onrust over de ophoging van het Amerikaanse schuldenplafond. De goudprijs viel 1,5% terug naar $1254, de laagste stand sinds juli van dit jaar in reactie op het nieuws dat de Democraten en Republikeinen dicht bij een akoord zijn over de verhoging van het schuldenplfond en de begroting voor volgend jaar. Lees verder…

Fed drukt dollarkoers

Geen twijfel mogelijk, de Fed Open Market Committee vergadering van gisteren bracht een behoorlijke schok teweeg.

Fed drukt dollarkoers

Het brengt zelfs de vraag naar voren of de door Ben Bernanke geleide Fed ooit over zal gaan tot een afbouw van de stimuleringsmaatregelen of dat de Amerikaanse werkloosheidscijfers en de inflatie laag genoeg zullen blijven om dat te laten gebeuren. Maar goed, dat is aan de volgende Fed-voorzitter om over na te denken, als en of een taper ooit zal plaatsvinden onder de regie van Bernanke. De dreigende zaak van het Amerikaanse schuldenplafond zal daar ook een onderdeel van uitmaken. De vooruitzichten voor een verdere verzwakking van de dollar op korte termijn is, zoals ik de dingen zie, het gevolg van de mate van verrassing. Als de markt vandaag snel over de verrassing heen zou stappen, accepteer ik dat als de volledige ontkenning van het scenario dat ik hieronder ga beschrijven. Maar tot dan beschouw ik het als een gevoelige schok die de nodige tijd benodigt om ingeprijsd te raken.
Invloed op dollar
Lees verder…