Blog

Stabilisatie binnen dalende trend

Actieve spelers zigzaggen mee tussen 1,34-1,30. Anderen wachten op een uitbraak voor meer actie......

Stabilisatie binnen dalende trend

Het korte termijn plaatje oogt neutraal. De koers schommelt rond een vrijwel vlakke sleepkabel. Momenteel hangt de koers tussen de kantelpunten op afgerond 1,32 en 1,30. Maar al met al is het wachten op een uitbraak buiten de kantelpunten op afgerond 1,34 bovenin en afgerond 1,30 onderin. Onder 1,30 is er sprake van een impuls binnen de dalende trend richting 1,26. Echter, boven 1,34 is er sprake van een impuls binnen de stijgende trend en sluit ik een stijging richting circa 1,36 niet uit. Kortom, het is wachten op meer vuurwerk.
Lees verder…

Voorbode van slecht weer

Ook valuta markten laten het kopje steeds meer hangen, hetgeen een voorbode is van slecht weer.

Voorbode van slecht weer

De EUR/USD ontwikkelt zich binnen een dalende trend, in eerste instantie richting steun 125,92 (gevormd op 27 augustus 2010)Op de grafiek is een patroon zichtbaar van lagere toppen wat wijst op verkoopdruk boven de markt. Er ligt weerstand op 134,85 (gevormd op 29 februari).

Het 200-daags voortschrijdende gemiddelde (rode doorlopende lijn) laat een neerwaarts verloop zien. Dit geeft een negatieve technische conditie weer. De signalen bij EUR/USD staan nog niet goed, dit suggereert dat beleggers wereldwijd nog niet in de Europese munt durven te stappen. Het gebrek van vertrouwen in de euro, i.c. de dalende trend, geeft aan dat de crisis nog niet voorbij is. Lees verder…

EUR/USD hard onderuit

EUR/USD is hard onderuit gegaan na publicatie van de FED Minutes.

EUR/USD hard onderuit

De koers van valuta paar EUR/USD (euro dollar) ging hard onderuit nadat uit de gepubliceerde minutes van de Federal Reserve bleek dat de Amerikaanse centrale bank onder de huidige economische omstandigheden niet de intentie heeft om een nieuwe ronde van geldverruiming te starten.

De inhoud van de minutes - de notulen van de Federal Open Market Committee, het orgaan van de Fed dat o.a het rentebesluit neemt - kwam als een verrassing. Valuta handelaren en forex analisten hadden voorafgaand aan de publicatie van de minutes juist rekening gehouden met een bevestiging van opmerkingen van Bernanke, twee weken eerder, dat het huidige tempo van herstel van de arbeidsmarkt te langzaam was en mogelijk nieuwe stimulus vereiste. Lees verder…

Financieel gezien al lente?

De zon schijnt en de lente dient zich aan. Zonnig humeur, frisse wind op de bol en genieten dus.

Financieel gezien al lente?

Eventuele zorgen die we gezamenlijk hadden van de winter, de Grieken enzo, het lijkt allemaal lang geleden en enigszins onder controle. Dit soort weer lokt struisvogelgedrag uit en dat is gevaarlijk dus voordat we gaan relaxen: “Is het ook financieel gezien ook lente?” We maken ons met dit weer namelijk wat minder snel zorgen, maar is dat ook terecht?

Dit keer hebben we het over de USD-index. Het mandje van 6 valuta’s tegen de USD. Het is een tijd geleden dat ik de USD vanuit deze invalshoek heb besproken en dat werd weer eens tijd vond ik, want er zijn belangrijke vragen te beantwoorden op dit vlak voor de komende maand. Lees verder…

De Dollar weer in trek?

Volgens Bloomberg zijn de handelaren sinds 1999 niet zo enthousiast geweest over de dollarkoers

De Dollar weer in trek?

Volgens een artikel op Bloomberg is het sinds 1999 niet voorgekomen dat handelaren die optimistisch zijn op de dollarkoers al meer dan 26 weken lang talrijker waren dan de handelaren die flauw zijn op de Amerikaanse munt. De conclusies zijn gebaseerd op data van de Commodity Futures Trading Commission. Dertien jaar geleden markeerde dit het begin van een zegetocht van de dollar die drie jaar zou gaan duren. Uiteraard is het verre van een garantie, maar in 1999 steeg de waarde van de dollarindex met 8,2%, in 2000 met 7,6% en in 2001 met 6,6%.
Lees verder…