Blog

Euro naar laagterecord

De euro is vrijdag gedaald naar het laagste niveau ten opzichte van de dollar in twee jaar.

Euro naar laagterecord

NEW YORK (AFN) - Het nieuws dat de Spaanse regio Valencia financiële steun moet vragen aan de centrale regering viel slecht bij beleggers. De angst groeit nu dat niet alleen de Spaanse bankensector, maar heel Spanje door andere eurolanden van de ondergang zal moeten worden gered.

De euro gleed vrijdag in de loop van de middag af naar een stand van 1,2143 ten opzichte van de dollar. Later herstelde de munt zich enigszins tot een stand van 1,2163 dollar. Lees verder…

Room de shortwinsten af

Euro Dollar beleeft een kortstondig herstel

Room de shortwinsten af

Recent zakte de koers onder de steun op afgerond 1,23. Inmiddels is de koers gedaald naar afgerond 1,217, maar lijken de beren het heft uit handen te geven. Vanaf afgerond 1,217 zijn namelijk dappere herstelpogingen zichtbaar. Ik heb de Fibo retracementzone toegevoegd om aan te geven waar een mogelijke countertrendbeweging heen kan. Rond circa 1,25 ligt een zware weerstandzone te wachten. Kortom, zolang de koers boven afgerond 1,217 noteert sluit ik stierenprikjes richting circa 1,25 niet uit. Onder 1,217 slaat de beer genadeloos toe.
Room de shortwinsten af en wacht op nieuwe kansen. Lees verder…

Vertrouwen Europa brokkelt af

De euro ging donderdag tegenover de dollar verder onderuit en belandde op het laagste niveau in twee jaar.

Vertrouwen Europa brokkelt af

Beleggers houden er rekening mee dat het einde van de daling nog niet in zicht is. Dat komt naar voren in een peiling van DFT.nl.

De euro zit al sinds eind april in een duikvlucht omlaag en noteerde vanmiddag op een stand van $1,21. Vooral de toegenomen onzekerheid over de schuldenposities van Spanje en Italië speelt de Europese munt parten. De vrees voor een mogelijke exit van Griekenland uit de eurozone deed de waarde van de euro ook geen goed. Lees verder…

Euro in moeilijkheden

Het blijft lastig om de lasten te moeten dragen van de Zuidelijke eurolanden

Euro in moeilijkheden

Het blijft lastig om de lasten te moeten dragen van de Zuidelijke eurolanden die dan wel hulp krijgen, maar waarvan blijkbaar niemand echt weet hoe diep de put in werkelijkheid is. De Euro laat ons wel merken dat de crisis nog volop aanwezig is.

Euro in neerwaartse spiraal:

De redenen waardoor de Euro in een neerwaartse spiraal zit blijven bekend, de problemen binnen de Eurozone zijn nog lang niet opgelost. Ook al zijn de pogingen dapper om er wat aan te doen, het blijft een moeilijke en haast ondoordringbare situatie die werd veroorzaakt door jaren lang op krediet te leven. Een van de grote redenen dat het vertrouwen in de Eurozone, en dus het verloop van onze munt, er niet meer is komt vooral omdat eigenlijk niemand exact weet hoe ernstig de situatie in werkelijkheid is, en het lukt tot nog toe niemand om de problemen exact uit te tekenen.

Kortom, het doet overal pijn momenteel en het is zo dat landen die zelf nog niet weten hoe ze er in werkelijkheid voorstaan nu diep in de buidel moeten tasten om landen waar de nood nu aan de man is te helpen. Het blijft dus brandjes blussen, en zolang men niet weet waar het zal eindigen zal de Euro hierop geen vertrouwen terug winnen. Het blijft vooral kwakkelen, en in onzekerheid leven. Dat het een smak geld zal kosten is duidelijk, de miljarden vliegen ons dagelijks om de oren ... nog steeds. Lees verder…

Euro steeds harder onderuit

Turbospelers zijn actief aan de shortkant van de markt en hebben de doelzone op circa 1,19

Euro steeds harder onderuit

Deze week viel mijn oog op de weekgrafiek van de Eurodollar, waar ik een technische verslechtering op zie treden. Na recente herstelpogingen van de stier heeft de beer weer het heft in handen genomen. Ik zal de weekgrafiek nalopen en u wijzen op de kansen en bedreigingen met bijbehorende kantelpunten.

Al geruime tijd is er sprake van een serie lagere toppen en lagere bodems en beweegt de koers onder de gemiddeldelijn. Het moge wat dat betreft duidelijk zijn dat er sprake is van een flink negatief plaatje. Zoals u weet gaat een downtrend gepaard met actiebewegingen, maar ook met reactiebewegingen. Recent was het tijd voor zo’n reactiebeweging. Vanaf afgerond 1,23 sprongen de stieren in de markt en startten zij een opluchtingsrally. Lees verder…