Blog

Stuwende woorden, lagere koers

Ondanks stuwende woorden van Mario Draghi toch lagere eur/usd koers

Stuwende woorden, lagere koers

BARCELONA (AFN) - De stimulering van groei moet centraal staan in het Europese economische beleid. Dat zei de president van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi, donderdag.

,We moeten groei weer het belangrijkste punt op de agenda maken, zonder dat dit de noodzaak weghaalt om begrotingen op orde te brengen'', zei Draghi in een toelichting op het maandelijkse rentebesluit van de ECB.Draghi pleitte vorige week al voor een Europees groeiverdrag, ter aanvulling van de strengere begrotingsregels die regeringsleiders eerder dit jaar overeenkwamen.
Lees verder…

EUR/USD vreet aan Holland

De Nederlandse overheid ligt in duigen nadat de PVV van Geert Wilders weigerde nieuwe bezuinigingsmaatregelen te steunen

EUR/USD vreet aan Holland

AMSTERDAM - De stijging van de euro ten opzichte van de dollar die vrijdag te zien was, komt tot stilstand nu de Nederlandse politieke situatie destabiliseert door onenigheid over de bezuinigingen en de voorlopige Europese inkoopmanagersindices omlaag kelderen.

De Nederlandse overheid ligt in duigen nadat de PVV van Geert Wilders weigerde nieuwe bezuinigingsmaatregelen te steunen en daarmee klaarblijkelijk premier Mark Rutte dwingt zijn ontslag in te dienen en de politieke situatie in Nederland in chaos achterlaat. De spread tussen Nederlandse en Duitse staatsobligaties schoot omhoog tot het hoogste niveau sinds de financiĆ«le crisis. Dat is in het bijzonder vervelend voor de pogingen om de problematische Europese Unie staande te houden, aangezien het land na Spanje nu het op een na grootste land is dat op weg is de nieuwe regels uit het "fiscaal compact" aan zijn laars te lappen, terwijl de landen daarover nog maar zo kort geleden overeenstemming bereikten. Lees verder…

Stabilisatie binnen dalende trend

Actieve spelers zigzaggen mee tussen 1,34-1,30. Anderen wachten op een uitbraak voor meer actie......

Stabilisatie binnen dalende trend

Het korte termijn plaatje oogt neutraal. De koers schommelt rond een vrijwel vlakke sleepkabel. Momenteel hangt de koers tussen de kantelpunten op afgerond 1,32 en 1,30. Maar al met al is het wachten op een uitbraak buiten de kantelpunten op afgerond 1,34 bovenin en afgerond 1,30 onderin. Onder 1,30 is er sprake van een impuls binnen de dalende trend richting 1,26. Echter, boven 1,34 is er sprake van een impuls binnen de stijgende trend en sluit ik een stijging richting circa 1,36 niet uit. Kortom, het is wachten op meer vuurwerk.
Lees verder…

Voorbode van slecht weer

Ook valuta markten laten het kopje steeds meer hangen, hetgeen een voorbode is van slecht weer.

Voorbode van slecht weer

De EUR/USD ontwikkelt zich binnen een dalende trend, in eerste instantie richting steun 125,92 (gevormd op 27 augustus 2010)Op de grafiek is een patroon zichtbaar van lagere toppen wat wijst op verkoopdruk boven de markt. Er ligt weerstand op 134,85 (gevormd op 29 februari).

Het 200-daags voortschrijdende gemiddelde (rode doorlopende lijn) laat een neerwaarts verloop zien. Dit geeft een negatieve technische conditie weer. De signalen bij EUR/USD staan nog niet goed, dit suggereert dat beleggers wereldwijd nog niet in de Europese munt durven te stappen. Het gebrek van vertrouwen in de euro, i.c. de dalende trend, geeft aan dat de crisis nog niet voorbij is. Lees verder…

EUR/USD hard onderuit

EUR/USD is hard onderuit gegaan na publicatie van de FED Minutes.

EUR/USD hard onderuit

De koers van valuta paar EUR/USD (euro dollar) ging hard onderuit nadat uit de gepubliceerde minutes van de Federal Reserve bleek dat de Amerikaanse centrale bank onder de huidige economische omstandigheden niet de intentie heeft om een nieuwe ronde van geldverruiming te starten.

De inhoud van de minutes - de notulen van de Federal Open Market Committee, het orgaan van de Fed dat o.a het rentebesluit neemt - kwam als een verrassing. Valuta handelaren en forex analisten hadden voorafgaand aan de publicatie van de minutes juist rekening gehouden met een bevestiging van opmerkingen van Bernanke, twee weken eerder, dat het huidige tempo van herstel van de arbeidsmarkt te langzaam was en mogelijk nieuwe stimulus vereiste. Lees verder…